Review: Sugar Lady – Sugar Lady – Self released – Release: Out now

Review: Sugar Lady – Sugar Lady – Self released – Release: Out now.

Sugar Lady is een door de New York City ’77 Rock geïnspireerde ongepolijste rock n roll band uit omgeving Utrecht. Deze driemansformatie, bestaande uit zanger/gitarist Marchal, drummer Hans en bassist/achtergrondzanger Jochem, speelt eigen werk en covers. Deze EP bestaat volledig uit eigen werk.

De invloeden van de bands, waar ze ook covers van spelen zoals o.a.The Stooges en The Heartbreakers, schemeren ook wel door in de nummers op deze EP zonder deze bands te kopiëren, want de band heeft wel degelijk een eigen smoel.

Het eerste nummer ‘Night Prowlers’ is een oud nummer van een vorige band van zanger Marchal genaamd Roadbump, gestoken in een nieuw jasje. Met dit nummer begint de EP lekker up tempo en heeft in het begin meer een punk dan een rockvibe tot de gitaarsolo begint die duidelijk rock n roll geïnspireerd is.

‘Welcome to the Real World’ is wederom up tempo en heeft een lekkere groove die nog even benadrukt wordt tijdens de stukken zonder gitaar. Na twee uptempo nummers is ‘Friday’ een stuk ingetogener en zal tijdens de live gigs een welkome afwisseling zijn voor de pogo’ers onder ons.
‘Motör Lady’ is weer heerlijk uptempo. Het nummer is een bewerking van een ouder nummer met een andere naam. Het nummer is kort maar krachtig en klokt net 1:40. Na een zestal seconden stilte krijgen we nog een verrassing in de vorm van een hidden track die, voor zover ik weet, ‘In the Hands of Mary’ heet.

Altijd leuk om te horen dat je geen vier- of vijfkoppige band hoeft te hebben om lekkere, aanstekelijke muziek te maken. Het ongepolijste rauwe geluid is ook één van de charmes van de band. De band in deze formatie is nog vrij jong (2016) en we gaan dan ook zeker nog meer horen van deze drie heren.

Score: 4,25 uit 5

Links:
Sugar Lady Bandcamp
Sugar Lady Facebook

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Kataklysm – Meditations – Nuclear Blast Records – Release: Out now

LiveReviewer

MEGASONIC – INTENSE – MAUSOLEUM RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Review: Wombbath / Departed Souls – Embracing The Cold… – Raw Skull Recordz – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3