Review: Suicidal Angels – Division of Blood – Noise Art Records – Release: Out Now

Review: Suicidal Angels – Division of Blood – Noise Art Records – Release: Out Now.

Griekenland is nou niet echt een bakermat van metal te noemen. Toch komen er een paar prima bands vandaan. Suicidal Angels is er één van. Sinds 2001 brengen ze ons een potje hoogstaande Thrash. Hun Thrash is ondanks het moderne randje vooral doorspekt met flink wat old school riffs.
In hun korte bestaan hebben ze zich snel ontwikkeld tot de hogere regionen van de Europese Thrash scene.

Suicidal Angels is:
Nick Melissourgos – Vocalen en Gitaar
Gus Drax – Gitaar
Aggelos Lelikakis – Bas
Orfeas Tzortzopoulos – Drums

 

Division of Blood
suicidal-angels-division-of-blood-103725Met “Division of Blood” komt Suicidal Angels alweer met hun zesde langspeler op de proppen. Na hun enigszins tamme voorganger, was ik benieuwd of de Grieken nog wel wat pit in hun donder hebben. Gelukkig voor deze sympathieke Grieken hebben ze nog een beetje pit teruggevonden. Ze hebben het wiel nog niet helemaal opnieuw uitgevonden, maar de heren weten toch wel een paar smakelijke songs neer te zetten.

Het titelnummer is zoals een old school thrasher is bedoeld. Een riff die in je kop blijft hangen en voordat je het weet brul je de tekst gemakkelijk mee. Het is de kracht en nadeel van dit album. Het is een makkelijk verteerbare hap geworden die heerlijk in het gehoor ligt. Doch is het anderzijds jammer dat het nooit echt spannend en vernieuwend wordt.

Wellicht is dat iets wat je ook niet moet zoeken bij een band zoals Suicidal Angels. Noise Art Records heeft de band gelukkig binnen gehengeld, want stiekem is het toch zonde als een band van dit kaliber ter ziele zou gaan. Ze lijken in ieder geval met hun nieuwe deal weer wat meer energie in hun donder te hebben en het spat gelukkig een stuk meer dan hun voorganger. Mooi dat Suicidal Angels weer aan het opkrabbelen is. Tijd dat de mannen weer langskomen voor een energieke set!

Score 3,7 uit 5
 

Tracklist:
1.Capital of War
2.Division of Blood
3.Eternally to Suffer
4.Image of the Serpent
5.Set the Cities on Fire
6.Front Gate
7.Bullet in the Chamber
8.Cold Blood Murder
9.Of Thy Shall Bring the Light

Links:
Suicidal Angels Official
Suicidal Angels Facebook
Noise Art

Tekst: Ronald van de Baan

 

Related posts

Review: Dictated – Phobos – Eigen beheer – Release: 25-10-2019

LiveReviewer

Review: Torch – Reignited – Metalville – Release: Out now.

LiveReviewer

Review: Rage – My Way (EP) – Nuclear Blast Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3