Review: Testament – Dark Roots of Thrash – Release 11 oktober 2013

 Review:  Testament – Dark Roots of Thrash – Release 11 oktober 2013

Wat is er nog beter dan Testament live op CD…. Jawel Testament live op DVD.

Blij als een klein kind in een snoepwinkel was ik dan ook toen de nieuwe DVD op de deurmat neer plempte van Testament. De dubbel CD klonk al veelbelovend en gaf al aan dat dit een topshow is. Het concert is opgenomen in Paramount Huffington NY op 15 februari van dit jaar! Nu is het tijd dus om beeld bij het geluid te voegen en hopelijk even heerlijk te genieten van Dark Roots of Thrash.

Testament is:

Chuck Billy – Vocals
Eric Peterson – Guitar
Alex Skolnick – Guitar
Greg Christian – Bass
Gene Hoglan – Drums

Ik beoordeel geluid en beeld even apart van elkaar omdat in mijn optiek dit twee belangrijke maar doch verschillende punten zijn. Het geluid is het belangrijkste in mijn optiek. De plaatjes kunnen nog zo mooi zijn, maar als het geluid ruk is, tja dan mag het van mij meteen in de prullenbak geflikkerd worden. Beeld kan uiteraard ook niet over naar huis te schrijven zijn en dan kun je uiteraard je centen besparen door enkel de live CD te halen. Vandaar de opdeling zodat je weet waar je aan toe bent met deze Dark Roots of Thrash release!

Geluid:
Testament heeft met Dark Roots of the Earth een meer dan nette plaat afgeleverd en hebben laten horen dat ze nog steeds tot de top van de thrashwereld behoren. Met deze DVD  laten ze zien en vooral horen live ook nog steeds aan de top te staan. De show knalt lekker van start met Rise Up afkomstig van Dark Roots of the Earth. Wat opvalt is dat het echt live is, dus geen gemieter met het geluid. Uiteraard zal er best wel hier en daar wat opgepoetst zijn, maar de kleine “live”foutjes zijn duidelijk nog te horen. Dat is iets wat ik in ieder geval zeer positief vind. Anders had ik net zo goed het studio album kunnen opzetten.

Het geluid is dus prima te pruimen en op een simpele stereo versterker knalt het al als een tierelier. Voor de mensen die de dvd beluisteren met alleen tv geluid zullen ook niet van een koude kermis thuiskomen. De mix is verrekte goed gedaan. Genieten van begin tot eind.

Beeld
De show is met meerdere camera’s opgenomen. Zelfs van boven de moshpit wordt er nog footage geleverd. Ondanks dat er veel multicam is, wordt er netjes gedoseerd geswitcht van camera. Niet dus van dat overdreven heen en weer geflits waar je spontaan epileptische trekjes aan overhoudt.

De beelden zijn duidelijk en goed in elkaar gemonteerd. Bij een solo netjes de betreffende gitarist aan bod.  Niks is zo irritant als een gitarist helemaal uit zijn dak gaat en  de drummer wordt getoond.  Gelukkig zijn zulke missers hier niet te vinden op de DVD.

Er worden wel effecten in de footage gebruikt.  Ik zelf ben meer van de  natuurlijke weergave van de show zonder poespas. Gelukkig zijn de effecten minimaal. Het meeste wat wordt toegepast is een soort van grey filter.  Daar kunnen we uiteraard prima mee leven.

De show zelf steekt energiek in elkaar. Chuck en zijn kornuiten zijn in opperbeste stemming, Ze laten hier een passie en energie zien waar veel jonkies nog wat van kunnen leren!

Extra’s
De extra’s zijn het gebruikelijke backstage footage gedoe. Iets wat ik eigenlijk altijd oversla. Omdat het bij mij uiteindelijk toch om de show draait. De video van Native Blood is uiteraard ook leuk meegenomen, maar net zoals bij de backstage footage kan het mij weinig bekoren. Geef mij maar gewoon de show en die is prima te pruimen.

Conclusie
Met deze DVD/Blu-ray is het een mooi extraatje voor de fans die nu alweer 25 jaar kunnen genieten van de thrash van Testament.  De kers op de taart. Een must have voor elke Testament fan.  Ik heb me uitstekend vermaakt met deze show!

Score  3,75 out 5

Hier onder een lijstje in welke versies “Dark Roots of Thrash” te krijgen is :

 

DVD/Blu-ray:01. Intro

02. Rise Up

03. More Than Meets The Eye

04. Burnt Offerings
05. Native Blood

06. True American Hate

07. Dark Roots Of Earth

08. Into The Pit

09. Practice What You Preach

10. Riding The Snake

11. Eyes Of Wrath

12. Trial By Fire

13. The Haunting

14. The New Order

15. Do Not Resuscitate

16. Three Days In Darkness

17. The Formation Of Damnation

18. Over The Wall

19. Disciples Of The Watch

20. Credits

Bonus:

21. Backstage Footage

22. Native Blood (Video Clip)

 

CD1:01. Intro

02. Rise Up

03. More Than Meets The Eye

04. Burnt Offerings
05. Native Blood

06. True American Hate

07. Dark Roots Of Earth

08. Into The Pit

09. Practice What You Preach

 

CD2:

01. Riding The Snake

02. Eyes Of Wrath

03. Trial By Fire

04. The Haunting

05. The New Order

06. Do Not Resuscitate

07. Three Days In Darkness

08. The Formation Of Damnation

09. Over The Wall

10. Disciples Of The Watch

 

LP:Side A

01. Intro

02. Rise Up

03. More Than Meets The Eye

04. Burnt Offerings
05. Native Blood

Side B

01. True American Hate

02. Dark Roots Of Earth

03. Into The Pit

04. Practice What You Preach

05. Riding The Snake

Side C

01. Eyes Of Wrath

02. Trial By Fire

03. The Haunting

04. The New Order

05. Do Not Resuscitate

Side D

01. Three Days In Darkness

02. The Formation Of Damnation

03. Over The Wall

 

http://www.testamentlegions.com

Tekst Ronald van de Baan

Related posts

CATTLE DECAPITATION to release ‘The Anthropocene Extinction’ this August via Metal Blade Records!

livereviewer

Witchcraft – Legend -Nuclear Blast- Out Now

livereviewer

Interview with Paul from Cannibal Corpse

livereviewer
UA-17622028-3