Review: Them – Manor Of The Se7en Gables – Steamhammer/SPV – Release: Out now

Review: Them – Manor Of The Se7en Gables – Steamhammer/SPV – Release: Out now.

Them brengt al vrij snel na hun debuut Sweet Hollow de opvolger Manor Of The Se7en Gables uit. En niet alleen gaan ze moeiteloos verder waar ze gebleven waren, de band lijkt nu pas echt goed op dreef te zijn. De twee hoofdsongwriters, beide gitarist en beide met de voornaam Markus hebben goed nagedacht hoe het pad van Them te vervolgen.

Them is:
KK Fossor – zang
Markus Johansson – gitaar
Markus Ullrich – gitaar
Angel Cotte – drums
Richie Seibel – keyboards
Alexander Palma – bas

Manor Of The Se7en Gables
ThemDat de geest van King Diamond nog immer rondwaart om en door de band is geen geheim. Zowel de vocalen van zanger KK Fossor houden die eer hoog en ook de muzikale wendingen doen nog denken aan de muziek van de king of horror metal. Dat gezegd hebbende is het echter wel een stap voorwaarts met de nummers op dit album; er zit meer in, zo hoor ik af en toe wat Annihilator stukken en soms ook onvervalste power en thrash metal passages. En dat maakt het luisterplezier alleen maar leuker. Het album neemt je van het onheilspellende intro af meteen mee op avontuur, pakt je vast en laat niet meer los. Weinig adempauzes, volle kracht vooruit.

Om het album een zo groot mogelijk succes te laten worden kreeg Them hulp van Mike LePond (Ross The Boss, Symphony X) en Paul Sabu (Alice Cooper, David Bowie) en dat is prima geslaagd. Voor mensen die van wervelende metal albums houden waar van alles gebeurt is dit dan ook echte aanrader.

Conclusie:
Them heeft weer een album gemaakt dat wederom de King Diamond fans laat afvragen waar dat nieuwe album toch blijft. Misschien pakt Them de kroon wel als het nog langer gaat duren?

Score: 4 uit 5

Links:
Them Facebook
Them Official
Steamhammer/SPV

Tekst: Winston Arntz

Related posts

Review: Gaahl’s Wyrd – GastiR- Ghosts Invited – Season of Mist – Release: 31-05-2019

livereviewer

Wolfheart – Winterborn – Spinefarm Records – Release: Out Now

livereviewer

Review: Dark Funeral – We Are The Apocalypse – Century Media – Release: Out Now.

livereviewer
UA-17622028-3