Review: Tomb Mold – Manor of Infinite Forms – 20 Buck Spin – Release: 08-06-2018

Review: Tomb Mold – Manor of Infinite Forms – 20 Buck Spin – Release: 08-06-2018.

Tomb Mold is een Canadese death metal band. Ze doen uitermate geheimzinnig over wanneer men is begonnen met Tomb Mold, maar gezien er in 2016 twee demo’s zijn uitgekomen, mag je er van uit gaan dat ze in 2015 of iets eerder zijn begonnen met kabaal maken. Het is een tweemans band dus optreden zullen ze niet vaak doen.

Tomb Mold is:
Max Klebanoff – Drums en zang
Derrick Vella – Gitaar en basgitaar

 

Manor of Infinite Forms
Voor een band die vanaf 2016 z’n galt spuwt over de wereld zijn ze behoorlijk productief. Men heeft al drie demo’s en een full-length gemaakt en deze “Manor of Infinite Forms” is hun tweede full-length. Je kunt hier een gruizig soort van OSDM verwachten. Een beetje in de stijl van Incantation en Suffocation, met een flinke saus van Blood Incantation. Hier en daar hoor je ook duidelijk dat ze goed naar de riffs van Morbid Angel hebben geluisterd.

Het album is in Toronto opgenomen, hun thuisbasis. Verdere info ontbreekt dus ik neem aan dat het in hun eigen oefenruimte ingeblikt is. Daarna heeft Arthur Rizk het gemasterd en gemixt. De beste man zouden we, volgens de bio van de platenmaatschappij, moeten kennen van z’n werk voor Power Trip, Pissgrave en Code Orange. Die bands ken ik niet, maar na even zoeken op internet kwam ik er achter dat de beste man basgitaar en keyboards heeft ingespeeld op het album “Psychosis” van Cavalera Conspiracy en dat hij dat album ook geproduceerd heeft, tevens produceerde en mixte hij ook albums van Inquisition. Dat lijkt mij een betere referentie.

De hoes moet ook wel vermeld worden. Deze is gemaakt door Brad Moore, die ook hoezen heeft ontworpen voor Morpheus Decends. De hoes is een soort horror gore, iets gemaakt nadat hij een lading paddo’s heeft geslikt of zo, heel psychedelisch en goor, bijzonder vreemd.

Terug naar de muziek. Lekkere lompe, over het algemeen mid-tempo tot traag gespeelde, death metal. Geen doom/death alhoewel de vergelijking met Asphyx ook niet helemaal mank loopt. Gewoon vette death metal, niets mee aan de hand. Wel het soort OSDM waarvan er tegenwoordig elke maand minimaal één album van uit komt.

Conclusie:
Tomb Mold levert een vermakelijke OSDM plaat af. Ik weet niet of het z’n hoofd boven water kan houden in deze zee van OSDM releases, maar kwalitatief is het gewoon goed. Het staat als een huis.

Score: 3,6 uit 5

Tracklist:
1. Manor Of Infinite Forms
2. Blood Mirror
3. Abysswalker
4. Final Struggle Of Selves
5. Gored Embrace (Confronting Biodegradation)
6. Chamber Of Sacred Ootheca
7. Two Worlds Become One

Links:
Tomb Mold Bandcamp
Buckspin Official
Buckspin Facebook

Tekst: Frank Joustra