Review: Tomb Mold – Planetary Clairvoyance – 20Buck Spin – Release: 19-07-2019

Review: Tomb Mold – Planetary Clairvoyance – 20Buck Spin – Release: 19-07-2019.

Deze Canadese band is opgericht in 2015 en met “Planetary Clairvoyance” leveren ze al hun derde full-lenght af. Van stilzitten houden ze dus niet.

Tomb Mold is:
Derrick Vella – bas en gitaar
Max Klebanoff – drums en zang
Steve Musgrave – bas
Payson Power – gitaar

Planetary Clairvoyance

Tomb Mold wordt vergeleken met Blood Incantation en Incantation. De laatste Incantation daar kan ik in komen, daar heeft het wel wat van weg. Vooral die stofzuigerzang. Lijkt me live trouwens nog wel een dingetje, de beste man drumt én zingt. En het is nu niet echt doom metal, de blast beats vliegen je om de oren. En om dan, ook al zijn het onverstaanbare putrochels, er ook nog bij te zingen….petje af!

Het feit dat het ook vaak behoorlijk snel is maakt het voor mij net iets minder leuk, ik vind lompe zompige death metal richting Asphyx en Grave gaaf. Snel vind ik ook wel gaaf, maar dan kom je in de buurt van Morbid Angel. En met alle drie deze bands heeft Tomb Mold niets. Toch luister ik dit album al een aantal weken in de auto en het groeit steeds een beetje meer.

Het heeft een hele goede productie, van Arthur Rizk. De beste man zouden we moeten kennen van z’n werk met Power Trip, Ghostemane en Volahn, maar die bands zeggen mij totaal niets. Dat meneer Rizk z’n vak verstaat dat staat in ieder geval vast.

Dat er nummers als ‘Phosphorene Ultimate’ op staan is mij een raadsel. Drie minuten lang een soort van intro gepingel, laat die zooi achterwege. Tomb Mold is nu niet echt een sferische band die dit soort onzin nodig heeft. Dit is echt een opvullertje.

Kijk, een nummer als ‘Cerulean Salvation’, dat is nou een positieve uitschieter vergeleken met het eerder genoemde nummer. Dit is gewoon OSDM en dat vind ik gaaf! Het gromt en bromt als een malle, de drums en de gitaarrifs zijn een stoomwals die alles in hun weg verbrijzelen. Had er hier maar meer van gemaakt en ik had er zo een punt bovenop gegooid.

Conclusie:
Lekkere death metal, voor diegene die van snel en onverstaanbaar houdt. Niet ieders ding, maar met nummers als ‘Cerulean Salvation’ zijn ze wel bezig langzaam mijn aandacht te krijgen.

Score: 3.4 uit 5

Tracklist:
1. Beg For Life
2. Planetary Clairvoyance (They Grow Inside Pt 2)
3. Phosphorene Ultimate
4. Infinite Resurrection
5. Accelerative Phenomenae
6. Cerulean Salvation
7. Heat Death

Links:
https://www.facebook.com/tombmold/
https://www.facebook.com/20buckspin

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Debauchery post album teasers and new song.

LiveReviewer

Baroeg Open Air komt met nieuwe namen!

livereviewer

Recensies

livereviewer
UA-17622028-3