Review: Trick Or Treat – Rabbit’s Hill Pt. 2 -Frontiers Music – Release: Out Now.

Review: Trick Or Treat – Rabbit’s Hill Pt. 2 -Frontiers Music – Release: Out Now.

Deze Italianen begonnen hun loopbaan als een Helloween coverband in 2002, maar evolueerden al snel tot een heuse band met een eigen repertoire. Zanger Alessandro Conti leerde ik enorm appreciëren op de laatste albums van Luca Turilli en dat gegeven maakte me benieuwd hoe hij hierop zou klinken. Dit album is het tweede en laatste deel van hun Rabbits Hill verhaal.

Trick Or Treat is:
Alessandro Conti – zang
Guido Benedetti – gitaar
Luca Venturelli – gitaar
Leone Vilani Conti – bas
Luca Setti – drums

Rabbits’ Hill Pt. 2
TRICK TREATDe razendsnelle opener ‘Inle’ laat je meteen watertandend luisteren naar die geweldige riff van het duo Guido en Luca! Dat Conti kan zingen wist ik al van de twee laatste releases van Luca Turilli. Dit is power metal zoals ik het graag hoor! Stevig, snel en tegelijk super melodieus. The occasionele growls zorgen ervoor dat dit nummer een heavy ondertoon krijgt!
De band onderneemt een volledige ommezwaai met het korte, maar uiterst sfeervolle akoestische ‘Together Again’.

Het catchy ‘Cloudrider’ laat ons proeven van een vette bas en dit commercieel klinkend nummer bouwt een brug met de melodieuze rock stroming. De stevige en vooral knallende productie van Simone Mularoni (DGM) zorgt ervoor dat elk instrument klaar en duidelijk in de mix hoorbaar is.
Op het lange ‘Efrafa’ wordt lekker geëxperimenteerd met andere elementen, zoals achtergrondzang en vloeiende zanglijnen.

De gevoelige snaar wordt opnieuw geraakt met de emotionele ballade ‘Never Say Goodbye’. Alessandro wordt hier vocaal voortreffelijk bijgestaan door Sara Squadrani van Ancient Bards.
Het happy-metal gehalte is hoog op het snelle ‘The Great Escape’. Het aanstekelijk refrein verplicht je tot meezingen. Mr. Conti bewijst hier dat hij duidelijk veel meer kan dan in de hoogte te gaan.
‘They Must Die’ klinkt agressiever en Tim “Ripper” Owens zet een geweldige evil general Woundwort neer! De break heeft met zijn twin-gitaren een hoog Helloween gehalte, maar dit stoort allesbehalve!
Het korte, maar wervelende instrumentaaltje ‘Beware The Train’ laat de hardere metal zijde van dit gezelschap horen.

Op het sterk variërende ‘United’ weerklinkt ook de stem van Tony Kakko van Sonata Arctica. De samenzang zorgt hier opnieuw voor een commerciële toets.
Het meer dan tien minuten lange ‘The Showdown’ is een samenvatting van het beste wat deze band te bieden heeft. We krijgen aanstekelijke power metal met mooie zanglijnen en vooral veel afwisseling in het nummer zelf. Het super melodieuze instrumentale middenstuk laat wat kwijl ontsnappen uit mijn ene mondhoek!
Het album wordt passend afgesloten met de powerballade ‘Last Breath’!

Conclusie:
Frontiers music kleurt steeds meer buiten de lijntjes en beperkt zich niet meer tot enkel melodieuze rock. Het siert hen ook dat ze minder bekende bands onder hun hoede nemen. Deze Italianen voegen aan hun power metal accenten van andere genres toe en dit verhoogt het luisterplezier. Dit album heeft me aangenaam verrast en ik ga zeker en vast op zoek naar hun eerder werk!
Deze zotte bende live aan het werk zien, moet een geweldige ervaring zijn!

Score: 4,5 uit 5
 

Tracklist:
1. Inle’ (The Black Rabbit Of Death)
2. Together Again
3. Cloudrider
4. Efrafa
5. Never Say Goodbye
6. The Great Escape
7. They Must Die
8. Beware The Train
9. United
10. The Showdown
11. Last Breath

Links:
Trick Or Treat Official
Trick Or Treat Facebook
Frontiers Music

Tekst: Rik Bauters

 

Related posts

Review: Saccage – Death Crust Satanique – PRC Music – Release: Out Now

LiveReviewer

Armored Saint – Win Hands Down – Metal Blade Records – Out Now

LiveReviewer

Review: Vanden Plas – Chronicles Of The Immortals: Netherworld II – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3