Review: Watain – The Agony & Ecstasy of Watain – Nuclear Blast – Release : 29-04-2022

Review: Watain – The Agony & Ecstasy of Watain – Nuclear Blast – Release : 29-04-2022.

Watain (est. ’98) uit Zweden beklijft al bijna 25 jaar het duistere pad van het M.L.O. De muzikale uitspattingen van dit sinister gezelschap wordt door de band en hun trouwe “disciples” gezien als ritueel. Ook live doet frontman Erik menig rituele bezwering en geeft de ervaring iets magisch. 29 april komt het zevende album “ The Agony & Ecstasy of Watain” uit via Nuclear Blast Records.

Watain is:
Erik Danielsson – Zang, bas
Håkan Jonsson – Drums
Pelle Forsberg – Gitaar

The Agony & Ecstasy of Watain

Na zeven albums is vaak de koek wel op bij bands. Na het ietwat matige “ Trident Wolf Eclipse “ heeft de band hun vibe weer te pakken. Het album gaat vuig en in sneltempo van start. De chaotische songstructuur is een lekker wakker schudmoment voordat het album meer richting het melodisch spectrum van het genre Black Metal gaat.

“Black Cunt” is één van de de favoriete songs van mij op dit album. Die heeft een heerlijk vies loopje wat mij erg aan ‘Nail them to the Cross’ doet denken van hun Zweedse broeders van Dark Funeral. ‘We Remain’ geeft ons de schitterende vocalen van Faridah Lemouchi. Deze power woman was de zus van Selim (RIC) en ex frontvrouw van The Devils Blood. Haar typische onheilspellende en hypnotiserende stem past perfect bij de sfeer en betekenis van deze indrukwekkende song. Heerlijk traag en een fijn spooky gehalte is denk ik de beste omschrijving voor deze Black Anthem van Watain.

Conclusie:
De tempowisselingen, de gradaties in vuigheid, het gevoel voor detail, tekstueel en qua songstructuren klopt alles aan dit album en is in perfecte productie ten uitvoer gebracht. Watain weet de duistere snaar weer te raken met dit zevende album. Verplichte kost voor mensen met een voorliefde voor Zwarte Kunst.

Score: 5 uit 5

Tracklist:

01. Ecstasies in Night Infinite
02. The Howling
03. Serimosa
04. Black Cunt
05. Leper’s Grace
06. Not Sun nor Man nor God
07. Before the Cataclysm
08. We Remain
09. Funeral Winter
10. Septentrion

Tekst: Ronald

Related posts

Review: Kamelot – The Shadow Theory – Napalm Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Come Back From The Dead – Caro Data Vermibus (EP) – Transcending Obscurity – Release: 30-11-2017

LiveReviewer

Review: Soilwork – Death Resonance – Nuclear Blast Records – Release: 19-08-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3