Review:Broken Hope – ‘Omen of Disease’ – Century Media records -OUT NOW!

Broken Hope ‘Omen of Disease’ OUT NOW!

Broken Hope:
Deze band draait al heel wat jaren mee in de death metal scene, het begon allemaal in 1990 toen ze twee demo bandjes uitbrachten, niet snel daarna leverde de demotapes hen een platendeal op.
Ze kwamen terecht bij het underground label Grind Core Records.
Niet veel later in 1991 kwamen de death metal helden met hun eerste full lenght album “Swamped in Gore”, een absolute death metal klassieker!

Deze CD is niet alleen legendarisch door zijn baanbrekende death metal sound en feeling, maar ook is dit het eerste death metal album wat ooit digitaal is opgenomen!
Dat is wat Broken Hope zo sterk maakt, altijd op zoek naar de grenzen.

In 1993 beloot Broken Hope weg te gaan bij Grind Core Records en ze werden direct benaderd door Metal Blade Records.
Een grote speler in het veld, Broken Hope heeft in totaal 4 albums uitgebracht onder de vlag van Metal Blade Records.

De 4 legendarische albums brachten de heren veel optredens en tours, ze zijn vrijwel constant bezig met nieuw materiaal schrijven. In de loop der jaren zijn ze met diverse gigantische bands op tour geweest; Slipknot, Devil Driver, The Black Dahlia Murder, Dying Fetus en veel meer.

Na de release van hun 5e album ‘Grotesque Blessings’ (1999) besloot founding father Jeremy Wagner om schoon schip te maken en bracht in 2002 Broken Hope in een winterslaap.

In 2007 kwam Broken Hope weer met de koppen bij elkaar om in de originele line up een wereld tour te plannen. Helaas is dit nooit tot stand gekomen, door persoonlijke verschillen en drukke agenda’s.

Op 20 januari 2010 ontvangt de wereld treurig nieuws vanuit het Broken Hope hoofdkwartier.
De originele Broken Hope zanger Joe Ptacek heeft zelfmoord gepleegd.
Hij was slechts 37 jaar jong.

Dit tragische incident gebeurde redelijk kort na de ideeën om weer bij elkaar te komen.
Na dit tragische verlies besluit de rest van Broken Hope even rustig aan te doen en rustig na te denken over een eventuele volgende stap.

In 2012 besloten Jeremy Wagner en Shaun Glass weer nieuw leven te blazen in BROKEN HOPE en
in 2013 tekenen ze een wereldwijde deal bij Century Media Records als “fulltime monster – forever!” Broken Hope heeft zijn lang verwachte terugkeer gemaakt, sneller harder en beter dan ooit!

Broken Hope is:

Jeremy Wagner rhythm – gitaar
Chuck Wepfer lead – gitaar
Shaun Glass bas
Mike Micezek drums
Damian Leski zang

‘Omen of Disease’
“Broken Hope has absolutely delivered their sickest, most ferocious creation to date with ‘Omen of Disease’ … and they’re just getting started”.

Als een goederentrein die langs komt denderen, die vol zit met snelheid, kracht en een milde groove. Heerlijke beuk sessies gaan gepaard met een galloperende groove. Deze 36:06 minuten durende plaat zit bomvol met beuk werk en scheurende gitaren.

Nummers als ‘Womb of Horros’ en ‘The Flesh Mechanic’ laten wel zien dat deze gasten alles behalve subtiel zijn. Ze pushen zichzelf tot in het extreme maar weten het wel ‘echt’ te houden.

Trev0r Strnad (Black Dahlia Murder) zingt mee in het nummer ‘Rendered Into Lard’ Zijn screams gaan door merg en been, een zeer toffe combinatie met de diepe lage sound van de rest van de band.

Voor de liefhebbers van old skool death metal is dit een absoluut fantastisch album. Ze hebben de feeling van de 90’s old skool death metal vast weten te pakken en het in een nieuw jasje gestopt. Broken Hope is absoluut een van de grootste en bruutste spelers in de (old skool) death metal scene!

*SPOILER ALLERT!!!!*
Als verassing staan er op de CD nog twee hidden live tracks van een gig in San Francisco, daar is te horen dat ook live de heren van Broken Hope echt weten wat ze doen! Het zijn twee heerlijke nummers, de feeling en sound van een live optreden zo hatsjikidee in je woonkamer / of waar je de plaat ook luistert.

Conclusie:
Broken Hope is terug, voor altijd! Ze waren bruut in 1990 en ze zijn nog steeds bruut in 2013! Een band die zijn grenzen keer op keer verlegd en zich door niets of niemand tegen laat houden. Een buldozer van een sound, met een subtiele groove! Old skool death metal in een nieuwe jas!

Score: 5 / 5 !

Tracklist:
1. Septic Premonitions (intro)
2. Womb of Horrors
3. Ghastly
4. the Flesh Mechanic
5. Rendered Into Lard
6. Omen of Disease
7. The Docking Dead
8. Give Me The Bottom Half
9. Predacious Poltergeist
10. Blood Gullet
11. Carnage Genesis
12. Choked Out and Castrated
13. Incinerated (2013 Redux)
*bonus tracks
14. Grindbox Live
15. He Was Raped Live
Links:
www.brokenhope.com/home.html
www.facebook.com/brokenhopeofficial
twitter.com/BROKENHOPEBAND

Door: Sjors Rothuizen

 

 

Related posts

Live report: Immolation / Ragnarok / Monument of Misanthropy / Embryo – Metropool Enschede, 10-11-2019

LiveReviewer

Jig-Ai -“Rising Sun Carnage ” -Out now!

livereviewer

Review: EUROPE – LIVE AT SWEDEN ROCK – 30th ANNIVERSARY SHOW – EDEL/EARMUSIC – OUT NOW

livereviewer

1 comment

VID OF THE DAY: BROKEN HOPE - THE FLESH MECHANIC - LiveReviewer.com October 24, 2013 at 07:51

[…] LINK TO REVIEW: http://wp.livereviewer.com/2013/10/02/reviewbroken-hope-omen-of-disease-century-media-records-out-no… […]

Comments are closed.

UA-17622028-3