Review:Demonical – Darkness Unbound – Cyclone Empire Records – Out Now

Demonical – Darkness Unbound – Cyclone Empire Records – Out Now

Demonical timmert sinds 2006 al aan de weg met hun brute Zweedse death metal. Nee, niet de zoveelste melodic death metal band vanuit Gotheburg. Nee, gewoon snoeiharde brute lompe old school death. Precies zoals ik het graag mag hebben en ik kijk dus reikhalzend uit naar alweer plaat nummer 4: Darkness Unbound.

 

Demonical is:

Sverker Widgren – vocals
Martin Schulman – bass
Johan Haglund – guitars
Daniel Gustavsson – guitars
Ämir Batar – drums

Darkness Unbound
Ranzig en rauw dat is het geluid wat uit mijn boxjes wordt gespuwd. Heerlijke old school taferelen die me terugbrengen naar de hoogtij dagen van de metal. Jawel de lompe jaren ’90. God wat weten deze mannen wat een potje rauw doordauwen betekend. Men zaagt hier, op de intro na, aan één stuk door. Ik kan dit soort rauwe bruutheid wel waarderen en ik denk velen met mij. Verwacht dus geen hoogstaande technische hoogstandjes en oeverloos melodisch gepriegel op de snaren. Het is gewoon rammen geblazen. Zei ik al dat het lekker rauw en bruut is? Voeg daar ook nog een flinke snuf lompheid aan toe en je spreekt van een meesterlijk death metal plaat.

Het is uiteraard niet alleen maar snelheid. “King of All“ is bijvoorbeeld gewoon heerlijk trage lompheid! Precies zoals een fan van old school death metal het voorgeschoteld wil krijgen. Toch weten de snellere passages mij meer te bekoren. En dit komt eigenlijk door de zeer sterke mix. De sound van deze plaat is moddervet zonder in een dikke brij te veranderen. De “wall of sound” die op je af komt geblazen, is gigantisch maar nog net kraakhelder genoeg om te genieten van elke moddervette rif!

Conclusie:
Ik mag hopen dat nu met deze brute toevoeging aan hun repertoire Demonical eindelijk de erkenning krijgt die zij verdienen. Godsamme wat is dit lekker BRUUT. Must have voor de liefhebbers die hun Zweeds metaal graag rauw en bruut door hun strot geramd krijgt!

Score 4,25 out 5

Tracklist

 1. Darkness Unbound
 2. The Order
 3. An Endless Celebration
 4. Contempt and Conquest
 5. King of All
 6. The Healing Control
 7. Hellfire Empire
 8. Words Are Death
 9. Deathcrown
 10. The Great Praise
 11. World Beyond (Kreator cover)

Link: 

www.facebook.com/Demonicalofficial

Tekst Ronald van de Baan

 

Related posts

Into The Grave blijft in Leeuwarden

LiveReviewer

HOLY GRAIL – RIDE THE VOID -NUCLEAR BLAST – RELEASE 18 JANUARI 2013

livereviewer

Nieuwe namen voor Complexity Fest 2017

LiveReviewer
UA-17622028-3