review:KISSIN’ DYNAMITE – MEGALOMANIA – AFM RECORDS/ROCK INC. – RELEASE: 5 SEPTEMBER 2014

KISSIN’ DYNAMITE – MEGALOMANIA – AFM RECORDS/ROCK INC. – RELEASE: 5 SEPTEMBER 2014

Het verhaal van Kissin’ Dynamite begon toen vijf tieners een band wilden oprichten en de wereld veroveren. Hun eerste wapenfeit was hun debuut “Steel of Swabia” dat in 2008 het levenslicht zag! De volgende albums “Addicted To Metal” en “Money, Sex & Power” bezorgde hen steeds meer bekendheid. Deze vrolijke Duitsers hebben al meer dan 500 concerten op hun lijstje staan en staan bekend om hun explosieve podiumact! Met hun nieuwste werk “Magalomania” zijn ze van plan om hun fanschare nog uit te breiden!

 

Kissin’ Dynamite is:

Hannes Braun- vocals
Jim Müller – guitar
Ande Braun – guitar
Steffen Haile – bass
Andreas Schnitzer – drums

MEGALOMANIA
Kissin_Dynamite_Megalomania_Cover“DNA” wordt door de powerstrot van Hannes geopend en die wordt geruggensteund door rauwe korte riffs. Ook valt er een introductie van elementen uit de dancesfeer op te merken. De bas van Steffen laat zijn aanwezigheid duidelijk horen gedurende de iets rustiger passages! Opnieuw slagen deze sleazerockers erin om uiterst aanstekelijke songs neer te pennen. Uiteraard ontbreken de nodige ‘yeah-yeah-yeah’ kreten niet in het verhaal. Een nummer dat meteen de toon zet voor de rest van het album. So gimme more please! Op “Maniac Ball” kiest men voor een combinatie van strakke riffs, balsy vocalen van Hannes in de strofes, meer relaxte zang in de aanloop naar het refrein en een puur sing-along gelaagd refrein. Als ik mag afgaan op wat de band brengt in “VIP In Hell” wil ik gerust mijn verblijf in dat warme oord al vastleggen. Het mega samenzang refrein smeekt gewoon om mee te brullen. Dit wordt live ongetwijfeld een klapper! Hannes waagt zich ook aan een lichte vorm van rap!

Hierna is de tijd aangebroken om wat gas terug te nemen en dit gebeurt op een aangename manier met de ballade “Fireflies”. Hannes bewijst hier over een geweldige stem te beschikken. Akoestische gitaren en zelfs wat blazers komen voorbij tijdens dit heerlijke rustpunt. In het kortere “Deadly” duiken opnieuw wat dance invloeden op en het refrein is uiterst catchy gezongen. Marilyn Manson komt om de hoek kijken tijdens het speciale “God In You”. Na het uptempo “Running Free”, dat een vertrouwd geluid neerzet, komen we bij “Legion Of The Legendary” terecht. Het gitaarwerk van Jim en Ande mag ook eens in de verf gezet worden, want beide heren verwennen ons met heerlijk snarengepluk. De solo’s in dit nummer zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Hun experimenteer drang legt bij dit nummer ook een brug naar de dubstep. Maar vrees niet rockers, het blijft een smal brugje! Met “The Final Dance” komt de tweede ballade voorbij. Het album kent in “Ticket To Paradise” een sterke afsluiter. Opnieuw worden harde en strakke riffs aangevuld met toetsen uit de dance en tijdens het melodieuze refrein moet je gewoon meebrullen! Ik trek nu vlug mijn rode spandex aan en druk weer op de play toets!

Conclusie:
Op hun vorige schijf “Money, Sex & Power” begonnen deze kerels al wat te experimenteren, maar deze keer hebben ze duidelijk enkele elementen van de dance geïnjecteerd in hun songs. Maar ze doen dit op een dergelijke wijze dat het niet storend wordt. Het geeft de nummers eigenlijk wat meer punch! Ik kijk nu al uit om deze prettig gestoorde bende opnieuw aan het werk te zien en wat leuke plaatjes te schieten!

Score: 4 out of 5   

Track list:

  1. DNA
  2. Maniac Ball
  3. VIP In Hell
  4. Fireflies
  5. Deadly
  6. God In You
  7. Running Free
  8. Legion Of The Legendary
  9. The Final Dance
  10. Ticket To Paradise

Links:

www.kissin-dynamite.de
www.AFM-records.de

Tekst Rik Bauters

Related posts

STALA & SO – PLAY ANOTHER ROUND – ESCAPE MUSIC – OUT NOW

livereviewer

VOYAGER – V – IAV RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Review : DevilDriver – Winter Kills – Napalm Records – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3