Review:TASTE – TASTE – AORHEAVEN – OUT NOW

TASTE – TASTE – AORHEAVEN – OUT NOW

Taste werd gevormd door de twee broers Christoffer en Felix Borg rond de jaarwisseling in 2009-2010. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Taste een zijproject zou worden, omdat de heren beide in andere groepen actief zijn. Maar het duurde niet lang vooraleer de broers beslisten om van Taste een echte band te maken. Aangezien ze nooit geschikte bandleden ontmoet hebben en niet live konden optreden , besloten ze zelf om hun debuut op te nemen.

Taste is:

Christoffer Borg – zang, gitaar, bas en toetsen
Felix Borg – drums, bas, percussie en toetsen

TASTE
Na de veelbelovende intro “Back To The Future” krijgen we een mix voorgeschoteld van gevoelig, melodieus gitaarwerk met lichtvoetige toetsen. De percussie klinkt op sommige momenten als een oeroude drumcomputer. De broers Borg doen hun best om ons te vermaken met hun licht verteerbare AOR. Alles klinkt alsof het in de jaren 80 is opgenomen en er valt niets op aan te merken of het zouden de zangcapaciteiten van Christoffer moeten zijn. Tijdens “Our Dreams” zet hij nog een behoorlijke prestatie neer. Maar in de hoge regionen schiet hij toch wat te kort en dat wordt vooral duidelijk in semi-ballade “Cry For Love”. De solo’s die de man uit zijn gitaar te voorschijn haalt zijn wel om je vingers bij af te likken. “Don’t Give Up” kent een gitaarlooptje dat meteen Survivor oproept (ten tijde van hun “Too Hot To Sleep”). De toetsen verwijzen naar de poppy nummers van Van Halen (lees “Jump”). Het gitaarwerk klinkt steeds super melodieus en is de aandachtstrekker bij alle nummers. Nummers zoals het fris klinkende “Stay”, de ballade “My Rose”, het rockende “Danger Games” en afsluiter “Fallen Angel” zijn daar goede voorbeelden van.

Het toetsenwerk van beide broers is een regelrechte verwijzing naar de gouden jaren 80. Ook duikt de piano af en toe op in het geluid, zoals bij de ballade “My Rose” en bij de start van “Fallen Angel”.

Conclusie:
De broers Borg hebben een plaat afgeleverd die muzikaal enorm aantrekkelijk zal zijn voor liefhebbers van light AOR. In het bijzonder het gitaarwerk is voortreffelijk en dat wordt op de hielen gezeten door het old school toetsengeluid. Enig minpuntje bij deze release is de beperktheid van de stem van Christoffer. Bij mij persoonlijk is dat een gevoelig punt en vandaar dat de score uiteindelijk wat magertjes uitvalt. Maar ondanks dat euvel valt er meer dan voldoende te genieten.

Score: 3 out of 5

Tracklist:

1. Back To The Future
2. Our Dreams
3. Cry For Love
4. Don’t Give Up
5. Stay
6. My Rose
7. Danger Game
8. Doesn’t Feel Like Love
9. In My Arms (Tonight)
10. The One
11. Fallen Angel

Links:

www.facebook.com/tastetheband
www.aorheaven.com

Tekst Rik Bauters

Related posts

DOKKEN – BROKEN BONES – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Ancient Ascendant – Echoes and Cinder – Candlelight Records– Out now

livereviewer

COFFINS to release ‘Perpetual Penance’ Double CD collection on June 9th via Horror Pain Gore Death Productions

livereviewer
UA-17622028-3