REVOLUTION SAINTS – REVOLUTION SAINTS – FRONTIERS RECORDS – Out Now

Revolution Saints – Revolution Saints – FRONTIERS RECORDS – Out Now.

Er is al vele malen gewag gemaakt van de volgende supergroep. Deze Revolution Saints is daar het zoveelste voorbeeld van. Trouwens, Frontiers baas Serafino is in het verleden dikwijls de gangmaker geweest van dergelijke projecten. Denk maar aan de recente coalities: Level 10 en Sweet-Lynch. Maar dit blijkt achteraf maar bij weinige een echte bom te zijn. Niet dat het slechte albums zijn; verre van zelfs! Maar dikwijls worden de torenhoge verwachtingen net niet ingelost. Dit trio bestaat uit drummer Deen Castronovo (Journey, Bad English,…), die ook als zanger fungeert hier. Verder treffen we bassist, songschrijver Jack Blades (Night Ranger, Damw Yankees, Shaw-Blades) en snarenplukker Doug Aldrich (ex-Whitesnake, Burning rain, Dio) aan. Benieuwd wat de heren ons gaan voorschotelen!

Revolution Saints  is:
Deen Castronovo – lead vocals, drums
Jack Blades – bass, vocals on ‘Turn Back Time’ and ‘Way To The Sun’
Doug Aldrich – guitars
Featuring:
Alessandro Del Vecchio – keyboards, backing vocals, vocals on ‘Way To The Sun’
Arnel Pineda – co-lead vocals on You’re Not Alone
Neal Schon – guitar solo on ‘Way To The Sun’

REVOLUTION SAINTS
revolution_saintsVanaf de eerste noot van “Back On My Trail” ben je al overtuigd dat je hier pure kwaliteit zal horen. Vooreerst een dikke pluim voor Frontiers’ president Serafino Perugino om Deen te overtuigen om als hoofdzanger te fungeren op dit all-star project. Zijn stemgeluid is werkelijk hemels en doet meermaals denken aan Steve Perry. De muziek kan je omschrijven als de perfecte cocktail van Journey en Night Ranger. ‘The best of both worlds’ met andere woorden!

“Turn Back Time” doet door zijn vurige riffs denken aan mijn favoriete Journey album “Frontiers” (heeft Serafino hier de naam voor zijn label vandaan gehaald?). Deen wordt hier ook bijgestaan door Jack Blades op zang. De ex-Whitesnake snarenplukker Doug Aldrich doet meermaals de kwijl uit mijn mondhoeken vloeien. De man levert hier uiterst melodieus, maar vurig gitaarwerk af.

“You’re Not Alone” laat een commerciëler geluid horen en Journey zanger Arnel Pineda zorgt voor de tegenpool van Deen. Frontiers huistoetsenist Alessandro Del Vecchio voegt hier ook sfeervolle toetsen (veel piano ook) toe. Maar de bezige Italiaan is ook verantwoordelijk voor de productie en het moet gezegd dat dit zonder twijfel zijn beste prestatie ooit is. Dit album klinkt als een klok!

De meest catchy riff horen we in het sterk naar Journey ruikende “Locked Out Of Paradise”. We krijgen hier wondermooie zinsmelodieën over ons heen! Met “Way To The Sun” krijgen we een gevoelige ballade. Er wordt afgetrapt met akoestische gitaar, zachte percussie en een duidelijke baslijn. In het refrein zwelt alles wat aan waarna de rust terugkeert. Als de figuurlijke kers op de taart krijgt het nummer een solo van niemand minder dan Neal Schon zelf. Zijn typisch geluid is zo herkenbaar en bezorgt ons de zoveelste Journey infusie!

Het album vordert met het vlotte “Dream On”, dat op “Raised On Radio” van Journey had kunnen staan. “Don’t Walk Away” is een rasechte pianoballade met Deen in bloedvorm! “Here Forever” is met zijn opbouwend karakter een uiterst verslavend nummer en het weet me telkens opnieuw te raken.

Alle solo’s van Doug zijn stuk voor stuk meesterwerkjes. Het fenomenale refrein en de vele furieuze riffs en licks in “Strangers To This Life” zorgen voor een harder randje. De toetsen van ‘Ale’ zijn steeds aanwezig, maar tijdens “Better World” verfijnen ze het geluid als de gitaar eventjes zwijgt! “How To Mend A Broken Heart” vormt het bewijs dat Deen naast een wereldzanger ook zijn weg weet achter het drumstel. Maar tijdens de afsluitende gevoelige pianoballade “In The Name Of The Father” doet Deen meermaals denken aan ‘de grote’ Steve Perry. Een killerballade met ook een hoofdrol voor de toetsen van Alessandro.

Conclusie:
Alle liefhebbers van Journey en Night Ranger moeten dit album aan hun collectie toevoegen. De zang van Deen is buitenaards goed en vertoont veel raakvlakken met Steve Perry. De nummers op zich zijn allen pure diamanten en het gitaarwerk voorziet die van meerdere scherpe randjes. De productie van Alessandro is bijzonder krachtig, vol en warm. Kortom: dit is een TOP product en ik hoop alleen maar dit ooit eens live te kunnen aanschouwen. Dat moet simpelweg een hemel op aarde zijn.

Dit is al de derde kraker (Na Eclipse en het Dracula album). Revolution Saints valt dus wel degelijk onder de noemer SUPERgroep!

Track list:

 1. Back on On My Trail
 2. Turn Back Time
 3. You’re Not Alone (Feat. Arnel Pineda)
 4. Locked Out Of Paradise
 5. Way To The Sun (Feat. Neal Schon)
 6. Dream On
 7. Don’t Walk Away
 8. Here Forever
 9. Strangers To This Life
 10. Better World
 11. How To Mend A Broken Heart
 12. In The Name Of The Father

Score: 4,90 out of 5

Links:
www.facebook.com/RevolutionSaints
www.frontiers.it

Tekst: Rik Bauters