RIOT HORSE – THIS IS WHO WE ARE – METALVILLE/ROCK INC. – OUT NOW

RIOT HORSE – THIS IS WHO WE ARE – METALVILLE/ROCK INC. – OUT NOW

In 2006 besloot de Deens/Zweedse band Sons Of Tomorrow een pauze in te lassen. Gitarist Nille Schüttman wou een band oprichten met een meer klassiek geluid. Sommige oude bandleden en wat nieuw bloed vormden dan de basis voor Riot Horse. Maar Nille had het knap lastig om de band samen te houden en wou in 2011 de handdoek in de ring gooien. Net op tijd werd hij weerhouden van zijn plan door bassist Anders Johansson. Zo voegden ex-Darkane zanger Andreas Sydow en Bai Bang drummer Jonas Langebro zich tot de line-up. Vanaf dat moment begon het goed te vlotten en startte het schrijfproces. Hun debuut verscheen onlangs via Metalville.

 

Riot Horse is:

Nille “Neil” Schüttman – guitar
Andreas Sydow – lead vocals
Joacim Sandin – bass
Jonas Langebro – Drums

THIS IS WHO WE ARE
1016756_456014757831899_666573240_nWie nog jeans in de kast liggen heeft met brede olifantenpijpen, raad ik aan om die alvast aan te trekken vooraleer naar dit album te luisteren! Riot Horse neemt ons namelijk terug naar de tijd toen de muziek nog alle instrumenten liet horen zoals ze eigenlijk bedoeld waren. Dus zang met een rauw kantje, riffs in overvloed, een vette bas en sterk ondersteunende drums komen je richting op. Opener “Get Your Hands Up” laat al deze elementen in zijn puurheid horen. Het nummer kent zelfs enkele Zeppelin momenten! Invloeden van Black Sabbath zijn aanwezig in “Bring ‘em On”, maar nog duidelijker in het logge, trage “Miss Mississippi”. Het vlottere refrein laat invloeden horen van de pop uit diezelfde periode door gebruik te maken van “doodah” achtergrondzang. Jimi Hendrix komt om de hoek kijken op “Didn’t See It Coming”. Op het lange “Shine” is het vooral genieten geblazen tijdens de lange gitaarsolo. Het klinkt als een mengeling van Deep Purple met Robert Plant die vocaal ondersteunt door typische uithalen en kreten. Bij “Torn” is er op zijn beurt leentjebuur gespeeld bij Led Zeppelin. “Hold Me” is een ballade die een beetje de mystieke sfeer van The Doors oproept! Voor het nummer “Starlight” wordt de slidegitaar van stal gehaald. Wat een heerlijke no-nonsense plaat is dit geworden.

Conclusie:
Wie een voorliefde heeft voor de jaren 70 rock met invloeden van vele grootheden van toen moet zijn oor te luister leggen bij dit plaatje! Een geweldige trip terug in de tijd is dit geworden. Ideale soundtrack om in de auto te beluisteren of op het terras met een stevig biertje en een hoop vrienden in de buurt!

Score: 3,75 out of 5  

Track list:

1.      Get Your Hands Up
2.      Bring ‘em On
3.      Miss Mississippi
4.      Didn’t See It Coming
5.      My Mountain
6.      Going Undercover
7.      Shine
8.      Hold Me
9.      Took My Soul Away
10.  Torn
11.  Starlight
12.  Medicine Man

Links:

www.riothorse.com
www.metalville.de

 Tekst Rik Bauters

Related posts

Abbath unleash first track and cover art of new album

LiveReviewer

MAX PIE – EIGHT PIECES – ONE WORLD -MAUSOLEUM RECORDS – OUT NOW

livereviewer

CARCASS – »Surgical Steel« cover artwork unveiled‏

livereviewer

2 comments

Carine July 20, 2014 at 16:56

Vette muziek!

Carine July 20, 2014 at 23:48

Vette muziek!!

Comments are closed.

UA-17622028-3