ROB MORATTI – TRIBUTE TO JOURNEY – ESCAPE MUSIC – OUT NOW

Rob  Morattie – Tribute To Journey – Escape Music – Out Now.

robmoratti-tributetojourneyDe band waarmee mijn liefde voor metal en hard rock werd aangewakkerd waren de groten van toen. Judas Priest, Iron Maiden, Accept, Raven,… Maar toen ik voor het eerst “Seperate Ways” van Journey op TV zag ging een nieuwe wereld voor me open.  Vanaf dat moment was mijn grote liefde de melodieuze rock en de AOR. De band Journey en vooral zanger Steve Perry zijn voor mij nog steeds het beste wat er in dit genre is verwezenlijkt. Rob Moratti deelt duidelijk mijn mening, want met deze verzameling aan songs verheerlijkt hij de Steve Perry-periode van Journey.

Zijn versies liggen dicht bij de originelen en zijn duidelijk met liefde ingezongen. Op gitaar wordt hij bijgestaan door Torben Enevoldsen, die tegenwoordig bij Fate de snaren beroerd.

Rob is geen kloon van Perry, maar zijn stem bevat toch gelijkenissen met de grootmeester. De meeste nummers liggen voor de hand en met vier nummers is “Escape” het meest vertegenwoordigd. Het commerciëler klinkend album “Raised On Radio” is tot mijn grote vreugde ook met twee nummers vertegenwoordigd.

Maar het soundtrack nummer “Only The Young” uit de film “Vision Quest” (waarin Madonna een rol had) brengt een pure AOR track in de spotlight.

“Stone In Love” kan als de rocker onder het gezelschap beschouwd worden en het basgeluid op “Anyway You Want It”  bezorgd me dat leuke buikgevoel.

Ik besluit deze review met de wijze woorden van Rob zelf: “This is my way of saying thank you to the band Journey that made the music that continues to touch the hearts of so many of us and very special thank you to Mr. Steve Perry for giving me the best memories with each and every melody”.
Ik kan de man alleen maar gelijk geven.

Score: 4 out of  5

Links:
www.robmoratti.net
www.escape-music.com

Tekst: Rik Bauters