Review: Royal Hunt – Cargo – Frontiers Records – Release: 18-03-2016

Review: Royal Hunt – Cargo – Frontiers Records – Release: 18-03-2016.

cargo-coverLive albums zie je hier niet veel verschijnen tussen de reviews, maar voor deze wou ik toch een uitzondering maken. Het is een speciaal werkje geworden. Royal Hunt heeft met DC Cooper, John West en Mark Boals een aantal kleppers als zanger gekend (eerste zanger Henrik Brockman mogen we ook niet vergeten, maar zijn naam is niet zo gekend zijn, vrees ik). Maar de komst van DC zorgde voor de doorbraak en hun album “Paradox” is een klassieker in het genre.

Dit album start met het oudere ‘The Mission’ uit de John West periode en daarna krijgen we het melodieuze ‘Half Past Loneliness’ uit het comeback album “Show Me How To Live” voor DC Cooper uit 2011. Daarna krijgen we de integrale uitvoering van het mijlpaal album “Paradox” uit 1997. De nummers staan er in een akelig perfecte uitvoering op en niet alleen de vocale prestatie van DC werpt hoge ogen op. Het krachtige drumwerk van nieuwkomer Andreas en de diepe baslijn van Passmark vormen een solide ritmesectie. Natuurlijk valt er massaal te genieten van de toetsen van André en het gitaarwerk van Jonas, die soms vinnig uit de hoek komt! Zo zit ‘Message To God’ steeds in de reguliere setlist en dit is ook een wereldnummer!

Als toemaat krijgen we nog één nummer uit elk van de laatste twee albums. De liefhebbers van DC kunnen hun hart dus ophalen! De terugkeer van DC bleek inderdaad een goede zet te zijn, want hun laatste albums zijn stuk voor stuk klasse en op het podium is DC altijd in topvorm!
Verplicht voer voor fans van DC en liefhebbers van het “Paradox” album kunnen hier ook niet omheen!

 Links:
Royal Hunt Official
Royal Hunt Facebook
Frontiers Records

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Borknagar – Winterthrice – Century Media Records – Release: 22-01-2016

LiveReviewer

Review: Vreid – Lifehunger – Season of Mist – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Abbath – Abbath – Season of Mist – Release: January 22nd 2016

LiveReviewer
UA-17622028-3