Sabaton als headliner op Into the Grave 2015!

Sabaton als headliner op Into the Grave 2015!

Er zijn maar weinig metalbands die meerdere malen genomineerd zijn om de equivalent van een Grammy Award in eigen  land te winnen. Voor de Zweedse powermetallers van Sabaton geldt dat wel. Verbazend is het niet, de albums van het vijftal worden vaak goud en bijna iedere show raakt uitverkocht. Met trots mogen wij dan ook aankondigen dat deze wereldact op Into the Grave 2015 zal spelen!   

Sabaton wordt in 1999 opgericht. Vanaf het begin slaat de muziek aan, de eerste plaat Primo Victoria (2005) verkoopt goed. Op het tweede album, Attero Dominatus, (2006)  zet de band het inmiddels kenmerkende oorlogsthema door. In 2012 gaat de band een flinke wijziging in de line-up door: vier muzikanten verlaten de groep. Frontman Joakim Brodén weet echter al snel een nieuwe live band rond zich te vormen. In 2014 brengt Sabaton Heroes uit. Ook dit album wordt positief ontvangen door de fans en de (metal)pers.

Qua liveshow is Sabaton een band die zijn gelijke niet kent. De band geeft altijd een uiterst energieke show en zanger Joakim Brodén staat bekend als een echt podiumbeest die beschikt over een flinke dosis humor. Sabaton heeft op bijna ieder metalfestival wel eens opgetreden en komende zomer kunnen wij daar Into the Grave aan toevoegen.

Organisator Paul van Berlo is verheugd met de bevestiging van Sabaton: “Met Into the Grave willen we graag een afspiegeling zijn van de brede metalsector. Dat is niet makkelijk met slechts negen podiumplekken, waarop vele genres en de smaak van verschillende leeftijdscategorieën aan bod moeten komen. Met Sepultura en Cannibal Corpse komen de thrash- en deathmetalfans aan hun trekken. De powermetal van Sabaton is een mooie aanvulling die vooral populair is bij de jongere metalfans. Maar de band zal een spektakelshow met veel vuurwerk neerzetten die bij alle aanwezigen in de smaak zal vallen.”

Op Into the Grave 2015 zullen ook Sepultura (BRA), Cannibal Corpse (USA),Avatar (ZWE) en Audrey Horne (NO) spelen. De rest van de line-up wordt later bekend gemaakt. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website en kosten €15,- (exclusief servicekosten). Aan de kassa kost een kaartje €20,-.

Er zijn ook weer combitickets te koop voor Into the Grave en het zusterfestival CityRock Leeuwarden, dat op 7 augustus plaatsvindt op dezelfde locatie. Hier zal onder andere de Nederlandse symfonische metalband Stream of Passion optreden. In januari wordt de headliner van dit festival bekend gemaakt. Een combiticket kost €25,- (exclusief servicekosten). Een apart kaartje voor CityRock kost €15,- in de voorverkoop (exclusief servicekosten).

Related posts

Bumblefoot Live 11 januari – podium Duycker- Hoofddorp

livereviewer

MARILYN MANSON – BORN VILLAIN – COOKING VINYL – OUT NOW

livereviewer

Adler BACK FROM THE DEAD European Tour announced!

livereviewer
UA-17622028-3