first impression: Sammath – Across The Rhine is only death

In de afgelopen jaren heb ik een vriendschap met drummer Wim van der Valk opgebouwd. Door mijn vak leren kennen als de drummer van Inquisitor en uiteraard ken ik hem al van zijn werk met Centurian ( 1997 – 2002).

wim van der Valk

Hij sloot zich aan bij Sammath en samen met Jan Kruitwagen en Ruud Nelissen zijn ze full rampage gegaan op diverse podia over de gehele wereld. Sammath had al een paar mooie schijven op zijn naam staan. “Strijd” en “Godless Arrogance” zijn toch wel klassiekers in de underground Black Metal scene geworden. Echter keek ik reikhalzend uit naar wat Wim zijn fenomenaal drumwerk zou bijdragen in de sound van Sammath. Tijdens een fotoshoot met de heren, werd ik tevens getrakteerd op een set nieuwe nummers live. Toen werd mij al snel duidelijk dat het een speciaal iets ging worden.

Sammath by ronald van de baan

Paar weken terug werd ik enthousiast door Wim benadert. Kom binnenkort langs Ronald, de masters zijn klaar voor “ Across the Rhine is only death”. Dat liet ik mij uiteraard geen 2 keer zeggen. Snel ging ik gewapend met een paar “Hertog Jan” richting good old Barneveldt om te gaan luisteren naar dit nieuwe meesterwerkje.

Luistersessie!

Donders wat was Wim weer enthousiast over hun kindje. Al gauw ging het volume op standje burenruzie en ik werd sprakeloos ( voor mensen die mij kennen een godswonder). Ik heb daar een album gehoord die gedreven is door passie, bezetenheid en razernij! Echter met een productie die super afgemixed is zonder aan kracht in te boeten. Tegendraadse drumriffs, vuig strotteke en pompende basslijnen. Vleugje Angelcorpse, snufje Morbid Angel, maar vooral weer hun eigen typerende warsound. Vieze vuige black metal, zoals black metal hoort te wezen.

Na 4 maal het album op repeat moest ik helaas weer huiswaarts. In de auto had ik al spijt de files niet gejat te hebben! Gelukkig is ondertussen de promo en hun eerste single gedropt. Het voltallig review zal later volgen tegen release datum aan. Ondertussen raad ik aan dit beest alvast te pre-orderen!

Related posts

Neil Young jamming with Guns N’ Roses on Bridge School Benefit

livereviewer

Review:RED DRAGON CARTEL – RED DRAGON CARTEL – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: 24 JANUARI 2014

livereviewer

SLAYER – to release comic book “Repentless #1”

livereviewer
UA-17622028-3