Scarescone – psycho – out now

Op 11-jarige leeftijd kreeg Marc Meesters zijn eerste gitaar; een Takamine. Hij speelde gemiddeld 10 uur op een dag. Invloeden van Queen, Deep Purple en vele anderen inspireerden hem in het maken van muziek. Vanaf zijn 17e was Meesters erg geïnteresseerd in virtuoze gitaristen zoals Joe Satriani, Ron “Bumblefoot” Thal en Guthrie Govan. Veel gitaarlessen en veel oefenen later maakt Meesters vanaf januari 2010 deel uit van de band Fallen One. Na 1,5 jaar besluit hij een andere weg in te slaan. Medio 2012 maakt Meesters zijn eerste soloplaat onder de naam `Psycho`.

 

Bandleden:
Gitaar/ zang: Marc Meesters
Drums : Ruben Israel
Bass:Thimo Gijezen.

Psycho
Het is duidelijk te horen dat Meesters erg geïnspireerd wordt door een virtuoze stijl van gitaar spelen. Hij beheerst zijn gitaar op een ongekende wijze en weet met vlagen verbluffende loopjes de speakers uit te laten blazen. Meesters wisselt hierbij sterk tussen heavy rockelementen met turbospeed solo´s en warme gitaarklanken met een Spaans tintje. De muziek is daarnaast zeer eigenzinnig te noemen.

Tijdens ‘Nightfire` speelt een pakkend ritme op de achtergrond. Het gitaarspel heeft een speelse dromerige klank. Enig minpuntje is het zenuwachtige tikje wat naarmate het nummer vordert steeds latenter aanwezig is. Al went dit na enkele luisterbeurten wel. Een hoogtepunt is `You Belong` waar Meesters ook nog even zijn zangkunsten laat horen. En daaruit blijkt dat hij niet alleen een bijzondere gitarist is. Het is jammer dat er slechts twee nummer wordt gekleurd met dit mooie stemgeluid. Bij `Psycho`, wordt er naar een climax toegewerkt. Een waterval van tonen stroomt je gehoorkanaal binnen. Soms zijn er geen woorden nodig, zo blijkt. En dan nog het mooie ‘Dreams’. Ongetwijfeld één van de hoogtepunten. De gitaar wordt met veel gevoel en passie gespeeld en het nummer doet, zoals de titel doet vermoeden, dromerig aan.

Conclusie
Meesters doet zijn naam eer aan met dit muzikale hoogstandje. Zijn techniek is uitermate onderlegd en slaat niet door in vervlakking.  Opvallend is wel dat hij er soms voor kiest om extremen te gebruiken. Te denken valt aan aparte gitaareffecten, een aaneenschakeling aan gitaarsolo´s en aparte ritmes. Dit maakt zijn muziek enerzijds artistiek en eigenzinnig, maar anderzijds wel minder toegankelijk. Wel mag gezegd worden dat Marc Meesters intrigeert. En vervelen gaat zijn muziek zeker niet.

Beoordeling op schaal 1 tot 5: 4

Tracklist

  1. Between Pieces Mix 05 (master2)
  2. searching mix2 (master)
  3. Psycho Mix 1 (master2)
  4. Minds Mix 01 (master)
  5. Nightfire Mix02 (master)
  6. You Belong (master)
  7. Dreams Mix 02 (master)
  8. Jamtrack Mix 03 (master 2)

Links
http://www.marcmeesters.com/
Geschreven door Taggi Eenstroom
 

 

Related posts

23RD GRADE OF EVIL – BAD MAN DO WHAT GOOD MEN DREAM – ARTIST STATION RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Review: Aborted Fetus ‘Private Judgement Day’ Comatose Music – Release 18- 2 – 2014

livereviewer

John Garcia, Acid King, Conan and more to Into the Void 2018

LiveReviewer
UA-17622028-3