SECRET RULE – TRANSPOSED EMOTIONS – ROCKSECTOR RECORDS – Out Now

Secret Rule – Transposed Emotions – Rocksector Records – Out Now.

p197jqgpu21ri1k7g1aia1j7d118c4Dit Italiaans kwartet werd opgericht in het begin van 2014 en kent zijn thuishaven in Rome. Kenmerkend voor deze band is de kristalheldere, maar krachtige stem van zangeres Angela Di Vincenzo. Wat ook in mijn gehoorgangen blijft steken zijn de overvloedig aanwezige toetsen die een hoog popgehalte laten horen. Opener ‘The Journey’ bevat riffs die tegelijkertijd modern klinken, maar ook doen denken aan klassieke US metal uit de jaren ‘80. De bas is sterk aanwezig op ‘The Sin’. Dit nummer laat zich ook opmerken door het puur 80’s pop toetsen middenstuk.

De eerste promovideo van dit album ‘True Friend’ leunt meer aan bij de progrock stroming. De eerste gitaarakkoorden van de ballade ‘Lifeless’ laten wat Metallica invloeden doorsijpelen (lees ‘The Unforgiven’). Het immense contrast tussen de simpele toetsen en de korte riffs zorgt voor een aparte sfeer!

Dit album bevat een gewaagd concept en klinken zeker en vast uniek. Dit op zich is tegenwoordig al een prestatie. Het hoge popgehalte zal voor sommigen wellicht een struikelblok zijn.

Er wordt voor het eerst stevig gerockt op ‘I Don’t Wanne Be’, maar tegelijkertijd hoor je ook veel dance-invloeden. In ‘Reena’ zitten wonderwel wat new wave invloeden verborgen. Prijs voor het hoogste rockgehalte wordt echter weggekaapt door ‘Secret Place’. De zang van Angela is ook wat rauwer hier!

De variatie op dit album is groot, want op ‘Vision’ krijgen we een mengeling van flamenco en akoestische gitaren te horen. Lichte orkestratie maakt van deze ballade een gevoelige passage.

“Transposed Emotions” is een album dat een brug probeert te slaan tussen pop en licht progressieve rock en daar allerlei andere genres mee vermengd. Ik kan dit wel smaken, maar ik vrees dat voor sommigen dit iets te experimenteel zal zijn.

Score: 3,5 out of 5

Links:
www.secretrule.it
www.rocksector.com

Tekst: Rik Bauters

Related posts

LEVEL 10 – CHAPTER 1 – FRONTIERS RECORDS – Out Now

livereviewer

Review: Tremonti – A Dying Machine – Napalm Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: John Garcia – The Coyote Who Spoke in Tongues – Napalm Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3