SEPTYCAL GORGE – SCOURGE OF THE FORMLESS BREED- SELF RELEASE / COMATOSE MUSIC – 14 OKTOBER 204

SEPTYCAL GORGE – SCOURGE OF THE FORMLESS BREED- SELF RELEASE / COMATOSE MUSIC – 14 OKTOBER 204

Italië, het land van de pasta’s, de toren van Pisa en het brute Septycal Gorge. Deze gasten weten pas hoe je technische Death Metal speelt. Deze band is vrij nieuw voor mij, maar bestaat inmiddels tien jaar. “Scourge of the Formless Breed” blijkt al hun derde full length te zijn en ik moet schuld bekennen dat ik “Growing Seeds of Decay” en “Erase The Insignificant” aan mij voorbij heb laten gaan Deze moet ik dan ook maar eens gaan checken.

 

Septycal Gorge is:
Los – Guitars
Diego Riccobene – Guitars
Mariano Somá – Vocals
Clod the Ripper – Bass
 Davide “Brutaldave”Billia – Drums

SCOURGE OF THE FORMLESS BREED
1003497_10151747751322883_1721448895_nNa de korte intro knalt Septycal Gorge uit de startblokken met hun hoogstaande Death Metal. Vol gas en zo strak als een gemiddelde feestganger op Thunderdome. Dit geweld kunnen we zeker waarderen op de Gore department. Na de nieuwe cd van Devangelic is dit ook weer een top cd uit Italië en deze band past dan qua geluid ook in precies hetzelfde straatje als Devangelic, Bloodtruth en Antropofagus. “Deeds of Eternity” heeft een geweldige Morbid Angel vibe en is een nummer dat nodig gemist wordt op de latere Morbid Angel platen. Nee, dan horen we toch een stuk liever  Septycal Gorge. Dit album is opgenomen, gemixt en gemasterd door de band zelf en hoe! Wat een massief geluid, alle instrumenten zijn goed hoorbaar en de putgrunt van Mariano is heerlijk vies.

Zelfs als de band een stapje terug in snelheid doet, klinken ze nog bruut. De negen nummers liggen tussen de drie en vijf minuten, maar zijn nergens langdradig. In Europa wordt Scourge Of The Formless Breed uitgebracht door de band zelf, Comatose Music zorgt voor de Amerikaanse verspreiding en reken maar dat deze plaat opgemerkt gaat worden in Europa én Amerika. Als deze band nog geen uitnodiging heeft gehad voor Neurotic Deathfest, dan gaan ze deze zeker spoedig krijgen.

Conclusie:
Deze puike plaat is een must voor de liefhebber van technisch gespeelde Death Metal. Hij is bij de band zelf te bestellen als limited edition pack. Deze bevat de CD, een shirt, een sticker en een plectrum. Support the underground!

Score 4,5  out 5

Tracklist:

  1. Living Torment of the Sleeping God
  2. Urizen – The Burning Sun
  3. Slaughter Conceived
  4. No Spawn No Reign (Sons of Enoch pt.1)
  5. Breed of the Rejected (Sons of Enoch pt.2)
  6. Anabasis / Paralysis
  7. Deeds of Eternity
  8. Coil of Nothingness
  9. Awakening of the Seven Serpents

Links:

septycalgorge.bandcamp.com/
www.facebook.com/septycalgorge.official
twitter.com/septycalgorge
www.comatosemusic.com

Door: Rot’nRoy

Related posts

Review: Sir Reg – Modern Day Disgrace – Gain Music, 17-06-2016

LiveReviewer

Review: Obituary – Obituary – Relapse Records – Release: March 17th, 2017

LiveReviewer

Review:Demonical – Darkness Unbound – Cyclone Empire Records – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3