Review: Sepulchral Curse – At the Onset of Extinction – Transcending Obscurity Records – Release: 15-12-2016

Review: Sepulchral Curse – At the Onset of Extinction – Transcending Obscurity Records – Release: 15-12-2016.

Sepulchral Curse is een Finse black/death metal band en is opgericht in 2013. In 2014 bracht men de EP “A Birth in Death” uit en op 15 december komt de EP “At the Onset of Extinction” uit.

Sepulchral Curse is:
Tommi Ilmanen – Drums en zang
Kari Kankaanpää – Zang
Jaako Riihimäki – Gitaar
Niilas Nissilä – Basgitaar
Aliksi Luukka – Gitaar

At the Onset of Extinction
Sepulchral CurseOp 15 december komt via Transcending Obscurity Records de tweede EP “At the Onset of Extinction” van het Finse Sepulchral Curse uit. In de biografie staat dat men black/death metal speelt. Dat black metal gedeelte zal wel duiden op de teksten, want qua muziek vind ik dit nergens op black metal lijken. Ja, hun landgenoten Beherit brachten ook black metal albums uit met diepe grunts. Maar om diepe grunts nu gelijk typisch Finse black metal te gaan noemen…..

Qua muziek is dit old school death metal, met hier en daar doom/death metal er in. Zo nu en dan hoor ik ook een soort punk-achtig geschreeuw. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de drummer zijn. Misschien dat men dit als black metal typeert? Impaled Nazarene geeft ook aan dat ze niets anders spelen dan anti christelijke punk.

Het is wel muziek van het type ‘van dik hout zaagt men planken’. Het hakt, dan wel ronkt, lekker door. Over het algemeen zijn de nummers mid-tempo, zo nu en dan afgewisseld met snellere en met langzamere stukken.

Ik begrijp alleen niet waarom men twee jaar bezig is geweest met het verzinnen van drieëntwintig minuten muziek. Het is allemaal een beetje karig.

Conclusie:
Sepulchral Curse levert met “At the Onset of Extinction” een redelijke EP af. Hij is niet enorm goed, maar ook zeker niet slecht. Het feit dat het maar een EP is, na een schrijfproces van twee jaar, drukt wel behoorlijk de score. Hadden ze nog een half jaartje lopen experimenteren, of wat ze maar doen tijdens de rehearsals en een extra nummer van ongeveer zes minuten er bij geplakt, dan was het geheel een stuk interessanter geweest.

Score: 2.9 uit 5
 

Tracklist:
1. Disrupting Lights of Extinction
2. Envisioned in Scars
3. Gospel of Bones
4. In Purifying Essence

Links:
Sepulchral Curse Facebook
Sepulchral Curse Official
Transcending Obscurity Facebook

Tekst: Frank Joustra
 

Related posts

PETERIK/SCHERER – RISK EVERYTHING – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: OUT NOW

livereviewer

Review: Devil You Know – They Bleed Red – Nuclear Blast – Release: 06-11-2015

LiveReviewer

Review: Hammerfall – Built To Last – Napalm Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3