SISTER – DISGUISED VULTURES – METALBLADE RECORDS – RELEASE: OUT NOW

SISTER – DISGUISED VULTURES – METALBLADE RECORDS – RELEASE: OUT NOW

Sister werd in Stockholm opgericht in 2006 en ze werkten hard aan het opbouwen van hun live reputatie. In 2009 brachten ze hun eerste EP “Deadboys Making Noise” uit en maakten een video voor het nummer “Too Bad For You”. De band werd opgemerkt door Primordial’s Alan Averill en hijzorgde ervoor dat Metal Blade uiteindelijk de band een contract aanbood. Hun debuutplaat “Hated” kwam in 2011 op de markt. Nu slaan ze terug met de opvolger “Disguised Vultures”.

Sister is:

sister_2014

Jamie – vocals
Tim – guitar & backing vocals
Rikki – bass & backing vocals
Cari – drums & backing vocals

DISGUISED VULTURES
download (8)Sister is een beetje een buitenbeentje qua stijl. Hun sound bevat invloeden van glam, punk en pure metal. Maar dit alles wordt overgoten met een overvloedige saus van attitude. Opener “My Enemy” combineert ultra rauwe schreeuwerige zang met flitsend, ronkend en piepend gitaarwerk en beukend drumwerk. De eerste single “Sick” werd reeds in oktober op de mens losgelaten. Een uiterst catchy riffje krijgt een puur meezingrefrein als bondgenoot en kent een verrassende rustige break. Het titelnummer laat minder punkinvloeden horen. De samenzang eist hier ook de nodige aandacht op. Dit nummer behoort tot mijn favorieten. Op het ganse album valt er te genieten van het puike gitaarwerk van Tim, de dreunende bas van Rikki en de drumroffels van Cari. Op elk nummer eist er wel iets anders de hoofdrol op! Zo zijn er de piepende gitaar en de samenzang in het snelle “Arise”, de old school riffs en het hoog sleazegehalte van “We Salute ‘Em”, de streetpunk-attitude in het explosieve “Slay Yourself”, het meer toegankelijker geluid (inclusief de zang) van “Naked” en de moordende bas in het gezelschap van de Marilyn Manson-trekjes in “(Stop the) Revolution”. De opgekropte woede is duidelijk hoorbaar in het agressieve “DMN”. De akoestische intro van afsluiter “Please Kill Me” zet je initieel op het verkeerde been, want het nummer evolueert in een echte punkrocker met een heel vreemd einde met akoestische gitaar, trage drum en een overdonderende bas. Rare kwasten die Zweedse zusters!

Conclusie:
Dit plaatje is even wennen door de erg schreeuwerige zang van Jamie, maar eens je dit gewoon bent valt hier wel degelijk te genieten van een ongebreidelde energie en punky attitude. Dit album beschikt over de gave om je in beweging te brengen en lekker mee uit de bol te gaan. Maar wie net als ik deze band al live aan het werk gezien heeft, weet dat ze dan pas echt tot leven komen. Dus geef deze Zweden een kans en als de band in je buurt speelt moet je die gewoon gaan bekijken. Wedden dat je meteen in de ban zult geraken!

Track list:

 1. My Enemy 4:04
 2. Sick 3:05
 3. Disguised Vultures 5:16
 4. Arise 3:03
 5. We Salute ‘Em 4:18
 6. Slay Yourself 2:23
 7. Naked 5:49
 8. Dmn 4:01
 9. (Stop the) Revolution 4:13
 10. Please Kill Me 4:44
 11. Score: 3,75 out of 5

Links:

www.sisterofficial.com
www.metalblade.de

Tekst Rik Bauters

Related posts

Y&T 20 oktober naar Metropool

livereviewer

Officium Triste- Mors Viri – Hammerheart Records – Out Now

livereviewer

FIREFEST 2012 SUNDAY

livereviewer
UA-17622028-3