SIX FEET UNDER – UNDEAD – METALBLADE RECORDS – RELEASE : 22 MEI

Six Feet Under, toch wel 1 van ‘s werelds bekendste Death Metal bands, komt weer met een nieuw album: UNDEAD . Chris Barnes en zijn kornuiten zijn nu ondertussen alweer 17 jaar aan de slag. Er zijn al wel wat wisselingen in de bandbezetting geweest. toch is al die jaren hun sound aardig constant gebleven. Simpele maar zeer aanstekelijke death metal met een lekkere groove. De band heeft nu laten weten een wat hardere richting in te slaan. Uiteraard is de vraag of de welbekende groove van deze US death metallers overeind is gebleven.

 

SIX FEET UNDER IS:

Chris Barnes − zang
Steve Swanson − gitaar
Rob Arnold − bas
Kevin Talley − drums

 

UNDEAD
Het eerste wat mij opvalt, als deze album door mijn speakers knalt, is dat Six Feet Under  een paar veranderingen in sound zijn ondergaan.De wat meer blije grooves van oudsher hebben plaats gemaakt voor het wat brutere hakwerk. Ze durven zelfs hier en daar terug te gaan naar de meer ietwat oldschool Cannibal Corpse sound. Dit is een aangename verrassing en ik had zelf niet het idee gehad dat deze stap snel genomen zou worden. Chris knort als vanouds en op sommige momenten staat het kippenvel me gewoon op me armen. Rauw en bruut is het nieuwe geluid over het merendeel van de plaat. Natuurlijk zijn de heerlijk simplistischin het gehoor liggende riffs nog steeds terug te vinden op het album!  AC/DC achtige riffs worden moeiteloos gecombineerd met het welbekende hakwerk. Een ietwat vreemde combinatie maar wel lekker. De plaat zal voor de doorgewinterde Six Feet Under fan even wennen zijn maar menig death metal liefhebber zal blij zijn met deze ingeslagen weg.

Tracklist:

 1. Frozen At the Moment of Death 3:41
 2. Formaldehyde 2:46
 3. 18 Days 2:40
 4. Molest Dead 3:13
 5. Blood On My Hands 3:37
 6. Missing Victims 3:57
 7. Reckless 3:04
 8. Near Death Experience 2:56
 9. Delayed Combustion Device 3:07
 10. The Scar 3:27
 11. Vampire Apocalypse 3:54
 12. The Depths of Depravity 3:49

 

Score 3,5 uit 5

Conclusie:
Voor Six Feet Under een klein uitstapje van hun welbekende eigen sound. Toch allemaal zeer goed te versmaden en ben zeker benieuwd hoe deze nummers live gaan klinken!

Lang leve de iets mindere commerciële weg (Is dat mogelijk?? Commercieel bij death metal!) van Six Feet Under!

http://www.sfu420.com

Geschreven door Ronald van de Baan

Related posts

MARTYR to celebrate 30th anniversary with special home town show!

livereviewer

Stormwarrior – Thunder & Steele – Massacre Records – Out Now

livereviewer

HEIDENVOLK – BATAVI – NAPALM RECORDS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3