Skitsystem komt met exclusieve show naar Pitfest!

Wereldwijde exclusieve 2019 show van Skitsystem op Pitfest

Het is de organisatie van Pitfest gelukt om de legendarische Zweedse crust/d-beat band Skitsystem naar Erica te halen. Het zal wereldwijd de enige show zijn die de band doet in 2019.

In 1994 deelden vier gasten uit de Zweedse deathmetal scene dezelfde interesse: rauwe punk, d-beat, crust, käng, hoe je het ook maar noemen wilt. Uit die gezamenlijke interesse ontstond het monster System Collapse, later bekend als Skitsystem. Met Tompa (Tomas Lindberg, At the Gates), Fredrik Wallenberg, Adrian Erlandsson (At the Gates) en Alexander Höglind als “founding members”, werd de 7″ cult-klassieker PROFITHYSTERI uitgebracht. In de loop van de jaren kwamen er meer releases en waren er wisselingen in de lineup.

De band, die zeer sporadisch nog live shows doet, was voor het laatst in Nederland te bewonderen in 2015 op Bloodshed Fest. In 2018 werd ook maar 1 optreden gedaan. In april vorig jaar stond Skitsystem met Zeke op de planken in Zweden, voor een uitverkochte zaal.

D-beat liefhebbers kunnen op Pitfest 2019 hun hart ophalen. Naast Skitsytem werden eerder al Wolfbrigade, Discharge, Varukers en Halshug vastgelegd. Het festival vindt plaats op 24 en 25 mei 2019, in het Drentse Erica. Zowel de 2017 als 2018 editie waren uitverkocht. Informatie over lineup, tickets en nieuws is te vinden op de website: www.pitfest.nl

Related posts

Dr Living Dead toegevoegd aan Pitfest lineup!

livereviewer

Machinehead signs with Nuclear Blast

livereviewer

ORCHID – first „The Mouths Of Madness“ album trailer online!

livereviewer
UA-17622028-3