Skunk Anansie – Black Traffic – v2 records – Out Now

Skunk Anansie, de band die al sinds 1994 actief is en nog altijd zin heeft om weer iets van zich te laten horen, te knallen en het publiek helemaal op zijn kop te zetten. Deze band heeft diverse hitjes gescoord zoals Weak, Selling Jesus, Hendonism en natuurlijk Brazen Weep. En ja hoor, ze hebben er nog steeds zin in. In 2010 werd na elf jaar tijd toch nog nieuw materiaal de wereld ingeblazen. Een geheel nieuw album die ook weer een succes werd. En dit jaar zijn ze weer goed opdreef, zowel een nieuwe Europese tour als een gloednieuw album. Zou 2012 dan ook zo een mooi jaartje voor Skunk Anansie worden?

Skunk Anansie is:

 

Deborah Anne Dyer aka Skin – Vocals/Guitar
Richard Lewis aka Cass – Bass Guitar
Martin Kent aka Ace- Guitar
Mark Richardson – Drums

BLACK TRAFFIC
Tijd voor een nieuwe tour en dus ook tijd om nieuw materiaal te produceren. Black Traffic is het geworden, een album met een hele nieuwe wending. Op het vorige album, Wonderlustre, kon men al horen dat Skunk ook niet achterbleef en ook wat nieuwe snufjes toevoegde aan de muziek. Maar dit is al helemaal goed te horen op Black Traffic. Want aan elektrische vibes ontkom je niet gedurende dit album. Zo maak je meteen kennis met deze elektrische vernieuwingen in het allereerste nummer van het album, “I Will Break You“. Een gruwelijke intro, maar slecht klink het niet. Welnee, het klinkt juist verrassend goed. De band heeft het zo kunnen brengen dat het bijna klinkt als een ‘gouwe ouwe’, bijzonder goed gedaan. En zo ook het nummer “Spit You Out“, de computer heeft deze nummers eens flink onder handen genomen, maar misvormd is het absoluut niet.

Zoals de titel van het album al zegt, “Black Traffic“ een iets wat donkere kant van Skunk Anansie. Dit is zowel te zien aan de cover van het album, de titel en het is vooral goed terug te horen in de nummers. Skunk Anansie heeft besloten agressiever te werk te gaan en heftiger te presteren en ja, dat is wederom hartstikke goed gelukt. De nummers zijn een tikkeltje depressiever, de teksten gaan dieper, en de agressie in Skin haar stem is duidelijk te horen. Overigens zitten er een paar heerlijke ballades bij zoals “Diving Down“, een pracht nummer waar je helemaal bij weg droomt. De stem van Skin klinkt nog beter dan ooit tevoren, en de band gaat ook helemaal uit zijn plaat. Het album bevat voor ieder wat wils, harde rock platen, heerlijke wegzwijmel ballades en gruwelijk elektronische vibes. Ja, na uren lang luisteren ben je nog lang niet klaar, zo gevarieerd is deze plaat.

 

Conclusie:

Dat Skunk Anansie hits maakt, wisten we al. Dat Skunk Anansie met een geheel nieuwe sound nog steeds hits gaat scoren, weten we nu ook. Een album voor zowel hard rock liefhebbers als modern rock liefhebbers, zo divers zijn de nummers op dit album. Een top album, waar men uren naar kan luisteren. Dit album is ook zeker een verrassing voor de Skunk fans. Want wie had gedacht dat Skunk Anansie zich nog van zo’n kant zou kunnen laten zien. Een aanrader, dat zeker. Kon je al geen genoeg van Skin krijgen? Ik zeg, geniet ervan en laat jezelf meeslepen door deze waanzinnige goede muziek.

Score: 4,5 out of 5

Tracklist:

01. I Will Break You
02. Sad Sad Sad
03. Spit You Out (featuring Shaka Ponk)
04. I Hope You Get To Meet Your Hero
05. I Believed In You
06. Satisfied?
07. Our Summer Kills The Sun
08. Drowning
09. This Is Not A Game
10. Sticky Fingers In Your Honey
11. Diving Down

Links:

http://www.skunkanansie.net

Geschreven door Kelly Papa

 

Related posts

Report:Devious Farewell Show – Metropool Hengelo 2014

livereviewer

Review: FUELED BY FIRE – TRAPPED IN PERDITION – NOISE ART RECORDS – RELEASE: JULY 26th

livereviewer

Report: Ascension to Hell-Fest – Hoornsterzwaag

livereviewer
UA-17622028-3