SOLEIL MOON – ON THE WAY TO EVERYTHING – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Soleil Moon is een duo dat bestaat uit zanger Larry King en toetsenist John Blasucci. Beide heren hebben al heel wat wateren doorzwommen. Zo werkte John o.a. met Dennis De Young (ex-STYX), Richard Marx, Michael Bolton en Celine Dion. Larry is momenteel de zanger bij de Michael Thompson Band. De heren brachten in1999 ineigen beheer het album “Worlds Apart” uit. Met de hulp van een groot aantal muzikanten komt men nu op de proppen met een vervolg.

Soleil Moon is:
Larry King – zang
John Blasucci – toetsen

Andere muzikanten
Michael Thompson, Gerey Johnson, Chris Siebold, Graig Bauer – gitaar
Khari Parker, Vinnie Colaiuta, Tom Hipskind – drum
Richard Patterson, Leland Sklar, Dave Hiltebrand, Steven Rodby – bas

 

ON THE WAY TO EVERYTHING

Deze schijf start met AOR van de hoogste kwaliteit waar een grote rol is weggelegd voor de toetsen. “History Repeats Its Pages” is een perfecte legering van sfeervolle toetsen, lekkere riffs en de warme stem van bandleider Larry King. Dit nummer werkt enorm aanstekelijk! Maar het refrein van “Love The Way You Love” is echter het summum van ‘catchyness’. De a capella stemmetjes op het einde van het nummer zijn van ongekende kwaliteit. Ook het titelnummer zet aan tot meezingen. Tevens staat er een meer dan leuke versie van het nummer “Blackbird” van The Beatles op deze schijf. Een rustig en uiterst mooi akoestisch moment beleven we hier met een zalige King.  Zoals steeds op een AOR release valt er ook te genieten van meer balladesk materiaal. Zo krijgen we o.a. het betoverende slaapliedje “Goodnight Irine” en het beklijvende “Colorado”. “Freedom” kent op zijn beurt uiterst fraai klinkende gitaren die bijgestaan worden door pianoklanken. Tijdens het korte instrumentale “Burn” toont de band ook heel wat agressiever uit de hoek te kunnen komen. Die hardere toon wordt doorgezet op het swingende “Down” waar Larry wat rauwer klinkt. “Move On” kent invloeden van Latijns Amerikaanse muziek en flamenco gitaren. Dit alles wordt vermengd met wat moderne arrangementen. “Here I Am” is een instant ‘happy feel’ nummer met zijn uiterst herkenbare riff en ultieme meezing refrein! Als bonus krijgen we nog drie tracks uit het debuut “Worlds Apart” uit 1999. Deze nummers kennen een meer sferisch karakter.

Conclusie:
Soms beluister je een album van een band waar je niets van kent. Maar als een dergelijke plaat je onmiddellijk weet te boeien en je steeds op de repeat toets wil drukken moet het toch een speciaal stukje muziek zijn. Dat gevoel kreeg ik bij het beluisteren bij deze uiterst sfeervolle AOR kraker van Soleil Moon. Larry King weet te overtuigen met zijn warme stem en de toetsen van John Blasucci zijn sterk vertegenwoordigd in het geluid. Als je daarbij nog in rekening brengt dat het gitaarwerk om van te snoepen is kun je begrijpen waarom ik vol lof ben over deze schijf! Wie dit schijfje aanschaft zal zeker in de wolken zijn bij het beluisteren! Ik krijg er alvast geen genoeg van.

Score: 4,25 out of 5

Tracklist:

 1. History Repeats Its pages
 2. Love The Way You Love
 3. On The Way To Everything
 4. Blackbird
 5. Goodnight Irene
 6. Freedom
 7. Burn
 8. Down
 9. Colorado
 10. Move On
 11. Here I Am
 12. Ohio (bonus track)
 13. Calling On The World (bonus track)
 14. I’d Die For You (bonus track)

Links:
www.facebook.com/SoleilMoonMusic
www.frontiers.com

Geschreven  door Rik Bauters

 

Related posts

MADBALL – to headline “Rebellion Tour 4“ ( Melkweg Amsterdam 14-3-2013)

livereviewer

SINISTER – TRANSYLVANIA – Pre-listening (AUDIO only!)

livereviewer

Nieuwe namen Faster And Louder 17 maart 2018 , Klokgebouw Eindhoven

livereviewer
UA-17622028-3