Soulburn – The Suffocating Darkness – Century Media – Out Now

Soulburn – The Suffocating Darkness –  Century Media –  Out Now

Eric Daniels en Bob Bagchus, beiden iconen van de Nederlandse extreme metal scene, delen een passie voor acts als Bathory en Celtic Frost. Door die passie kwamen ze samen op het idee om Soulburn op te richten toen hun geesteskindje Asphyx op een tijdelijke halt werd gezet.  Asphyx werd weer van stal gehaald en Soulburn ging de ijskast in. Gelukkig bleef het kriebelen bij de mannen en nu Bob ook afscheid heeft genomen van Asphyx is Soulburn weer uit de ijskast gehaald om  een tweede plaat ten gehore te brengen.

Soulburn is:

Remco Kreft – guitar
Bob Bagchus – drums
Twan van Geel – vocals/bass
Eric Daniels – guitar

The Suffocating Darkness
465706
Godsamme, wat heb ik dit geluid gemist in de huidige metalscene. Niks geen opsmuk. Gewoon gaan met die banaan. Na een heerlijk naargeestig introotje knalt er een lekker ouderwets zwart getint geluidje uit de boxen. De vocalen van Twan zijn heerlijk demonisch en passen perfect bij de loodzware riffs die Eric en Remco uit hun instrumenten persen. De voorliefde voor Bathory en Celtic Frost is duidelijk terug te horen op de plaat. Niet dat het een copycat gebeuren is. Nee, daar is deze plaat simpelweg te sterk voor. De kracht zit hem in de eenvoud. Uiteraard ontkomt men er ook niet aan om bij vlagen aan de oude hoogtij dagen van Asphyx terug te denken.  Bob ramt er ouderwets op los en het moge duidelijk wezen dat de mannen met deze plaat laten horen Old School hoog in het vaandel te hebben. Er is geen compromis mogelijk … Old School is wat je krijgt.

Conclusie
Ik kan een hoop woorden aan deze review gaan verspillen, maar eigenlijk is het heel simpel. Soulburn brengt hier een plaat die vanaf toon één duidelijk maakt dat het door de iconen van de Nederlandse scene is gemaakt. Pure zwartgalligheid krijg je voor de kiezen. Uitgevoerd op een zeer hoogstaand niveau.

Score:  4 out 5

Tracklist:

 1. Apotheosis Infernali (Intro) (1:29)
 2. Under the Rise of a Red Moon (3:25)
 3. The Mirror Void (5:08)
 4. In Suffocating Darkness (5:01)
 5. Absinthesis (5:25)
 6. Hymn of the Forsaken II (5:00)
 7. Black Aura (4:37)
 8. I Do Not Bleed from Your Crown of Thorns (5:39)
 9. Wielding Death (5:01)
 10. Claws of Tribulation (5:29)
 11. Eden’s Last Sigh (Outro) (3:58)

Tekst Ronald van de Baan

Related posts

Review: Draconian – Sovran – Napalm Records – Release: 30-10-2015

LiveReviewer

Review: Destrage – The Chosen One – Metal Blade Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Chastain – We Bleed Metal – Pure Steel Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3