Review: Souls Of Deaf – Fortune Favors The Bold – Rock Company – Release: Out now

Review: Souls Of Deaf – Fortune Favors The Bold – Rock Company – Release: Out now.

Een nieuwe band aan het Nederlandse firmament; Souls Of Deaf. In een relatief kort samenzijn kwam het viertal al snel tot een debuutalbum. De band werd geïnitieerd door bassist Sander Stappers die samen met ‘zijn’ drummer Carl Vereijken de ritmesectie vormt. Dit tweetal zou je onderhand ook al hebben leren kennen als leden van Tributör en/of Defenders Of The Beast, twee tributebands die al menig optredens in ons land hebben gedaan. Samen met zanger Francis van der Hoff en gitarist Luc van Rens namen zij “Fortune Favors The Bold” op, een lekker stevige melodieuze hardrock/metal plaat.

Souls Of Deaf is:
Francis van der Hoff – zang
Sander Stappers – bas
Luc van Rens – gitaar
Carl Vereijken – drums

 

Fortunate Favors The Bold
Gesierd in een stemmige en mooie hoes biedt dit debuut een goed uur prettig vermaak, dat voor een debuut zeker de titel geslaagd mag dragen. Duidelijk is de inspiratie van de mannen; de traditionele grote hardrock en metal bands van de jaren 80. Het nummer ‘Out To Lunch’ laat niets aan duidelijkheid over; Motörhead hoort daar ook zeker bij. Leuke tekstcitaten uit nummers van de Britse legende ook. Voeg bij die naam een dosis Metallica, Iron Maiden (goh wat een verrassing) en ook wel wat Black Sabbath en Judas Priest.

De vocalen van zanger Francis zijn even wennen, soms lijkt ie er wat langs te gaan qua zuiverheid, maar naar gelang je de plaat blijft draaien wen je er beter aan en is het minder opvallend. Qua stemgeluid verwacht je wel een wat hoger geluid, af en toe komt hij er bovenuit en dan klinkt het inderdaad beter. Kwestie van durven misschien?

Muzikaal zit het goed en solide in elkaar, Stappers is een zeer goed bassist en houdt de zaak met Vereijken prima op de rails. Van Rens gooit daar lekkere stevige stampende riffs overheen en leeft zich over de hele plaat heen prima uit.

Conclusie:
Vernieuwend is het allemaal niet, maar moet dat nou altijd? Nee, als iets goed in elkaar zit en het klinkt ook nog eens zeer goed, alles is vol en helder te horen, is het gewoon dik in orde. Dus nogmaals een dikke voldoende voor dit debuut, ruimte voor verbetering ligt in de vocalen, als er dan toch die ene noot van kritiek gekraakt mag worden.

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. Chasing Deaf
2. Fall From Grace
3. Fortune Favors The Bold
4. Adrenaline Takes Control
5. Forwards You Move
6. Out To Lunch
7. My Will Be Done
8. Rushed To The Bone
9. Pennsylvania
10. The Subject Of Your Crime

Links:
Souls of Deaf Facebook
Souls of Deaf Official
Souls of Deaf YouTube

Tekst: Winston Arntz

Related posts

Review: Blackhour – Sins Remain – Transcending Obscurity Distribution – Release: January 5th, 2016

LiveReviewer

Review: Krypts – Remnants of Expansion – Dark Descent Records, Release: 28-10-2016

LiveReviewer

Review: Die Apokalyptischen Reiter – Wilde Kinder – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3