STEEL PANTHER @ MELKWEG AMSTERDAM

Het werd eens tijd, een club show van Steel Panther in ons kikkerlandje. Uiteraard zijn de mannen en Lexxi uitgeweken naar Amsterdam. Met hun voorliefde voor hoeren en drugs zit je in Amsterdam op de goede plek! De Melkweg is uiteraard volledig uitverkocht en sinds tijden zie ik mensen ruim voordat de deuren opengaan al wachten bij de deur. Sommige mensen geheel in de stijl van de Panthers oftewel spandex en bandana!

Het is dus bij aanvang van het voorprogramma al redelijk druk. The Dirty Denims hebben de eer te mogen openen voor de act. De dames en heren van dit gezelschap zetten op zich een leuke show neer. Het slaat jammer genoeg niet echt aan bij het publiek. De band heeft het overduidelijk wel naar hun zin. Het is wel mooi om te zien hoe zij uit hun dak gaan.

Nadat de toepasselijke “genre-genoot” Van Halen – Jump  uit de speakers geknald heeft, is het tijd voor Steel Panther. De humor druipt er meteen vanaf. Sexy Lexxi staat uiteraard met make up spiegel zich de ganse tijd op te tutten en Michael en Satchel ruiken al meteen weer kut! De ene grol na de ander wordt op het publiek afgevuurd. Satchel legt ons zelfs nog even uit dat na 3 uur hoeren neuken je beter niet meer kunt “ Kutje Likken “  Zoals meestal is schuttingtaal het eerste wat men leert een vreemde taal!  Dames worden de hele avond gevraagd om hun jetsers te laten zien. Op een paar weigeringen na, worden de heren toch op hun wenken bediend!  Geweldig hoe sommige dames hier serieus nat staan te wezen voor dit “gespeelde“ vrouwonvriendelijk gedrag. Dat zet je toch te denken!

Uiteraard is er niet alleen cabaret, maar krijgen de mensen ook krakers zoals  “Fat Girl “, “Asian Hooker” en “Community Property” te horen. Uiteraard is het met de show elementen tijdens de nummers ook niks mis.  Obscene gebaren worden vol pracht en praal aan de dames geshowd en de heren slaan elkaar tijdens “Shocker” nog met enorme opblaas penissen om de oren.

Aan de einde van de show worden nog een aantal dames uitgenodigd om op het podium te komen  om met zijn allen nog even uit zijn dak te gaan op “Death to all but Metal”  Geslaagde show vol humor en ik hoop dat we niet meer zo lang hoeven te wachten voordat er weer een optreden van Steel Panther komt in Nederland.

 

Tekst en foto’s : Ronald van de Baan