Stonehengefestival viert 21ste editie op 25 juli 2015

stonehenge 2015Metalheads, zet 25 juli met een grote dikke marker op je kalender. Die dag spelen er maar liefst  negentien bands op het Stonehenge  Festival. Het is de 21ste editie van Nederlandse grootste underground metalfestijn Stonehenge! Op twee podia zal de gehele dag het metalgeweld  ten gehore worden gebracht. Dit jaar heeft de organisatie van Stonehenge zijn best gedaan om een zo divers mogelijk metalprogamma neer te zetten.

 

De  volgende bands treden aan op Stonehenge:

DTPDevin Townsend Project:
De Headliner van dit jaar heeft in no-time de Effenaar in Eindhoven uitverkocht. Gelukkig komt Devin langs in Steenwijk om daar ook de boel flink op stelten te zetten. Dacht je dat Strapping Young  Lad al een massief geluid had? Kom dan maar eens kijken of je the wall of sound van Devin Townsend Project kan weerstaan.

Marduk:
mardukMarduk heeft onlangs het geweldige album Frontschwein uitgebracht.
Naast het nieuwe werk  hebben de mannen van Marduk nog genoeg zwarte parels in hun lijst staan om Steenwijk in vuur en vlam te zetten!  Marduk is weer op oorlogspad en daalt neer in Steenwijk om daar de boel te verpulveren met hun war metal.

Taake
De heren van Taake, komen helemaal vanuit Noorwegen om hun zwarte kunsten los te laten op het publiek van Stonehenge.  Corpse-paint en rauwe gitaren! Trve Kvlt dit jaar dus, op het podium van Stonehenge.

Vital Remains
Oudgedienden Vital Remains zullen voor de meesten geen onbekenden zijn.  Sinds 1988 plezieren zij ons al met hun alles verwoestende death metal.

Master
Gaat u schamen als je de grootvader van death metal niet kent.  Paul Speckman heeft mensen zoals Chuck Schuldiner laten beroeren om  death metal  te gaan spelen.  Laat je door de grijze baard niet foppen.  Paul weet nog steeds als een jonge hond zijn kunsten te vertonen.

Hideous Divinity
Met leden van ondermeer Eyeconoclast en Hour of Penace  weet je als extreme metal liefhebber dat het wel goed zit met deze brute nieuwkomer in metalland.

Sabiendas
Sinds 2006 maken deze sympathieke Duitsers een mooie mix van naar Zweeds en US death metal neigend metaalwerk. Hun debuut  Restored to Life maakte een verpletterende indruk.  Maar eens kijken hoe dit live uitpakt op Stonehenge.

Smothered
Snelle vuige death metal met een vies black randje. Wie houdt daar nou niet van? Een goede dosis death van Zweedse bodem kun je van deze band verwachten.

Izegrim
Female fronted, maar dan met een heerlijke grunt. Heerlijke thrash death van eigen bodem!
Deze oerkrachten uit Zutphen zullen zeker voor het oog alleen al de publieksprijs winnen dit jaar!

Dictated
Met Deceived had Dictated een paar sessiemuzikanten om U tegen te zeggen. Niemand minder dan de heren Henri Sattler (God Dethroned )  en Frank Schilperoort (Altar, Devious) beuken een potje mee met deze geweldige dames.

Broken Hope
Brutal death metal van een superieure klasse. Omen of Disease was hun laatste release, maar zeker niet hun minste! Een goede bak herrie voor de doorgewinterde banger.

HIRAX
Aan cult mag het uiteraard ook niet ontbreken op Stonehenge. Thrash legende Pena komt met zijn band Hirax een heerlijke pot crossover thrash brengen.

MOD
Milano’s kindje na SOD komt even langs op Stonehenge om de boel flink op stelten te zetten. Destruction is het codewoord en destructief zal het zijn.

Fleshless
Jawel, een vette pot grind hoort er ook bij. Fleshless is er dit jaar voor opgeroepen. Welke grinder kent hun kraker Nice to Eat You niet. Knorren geblazen met de mannen Fleshless.

Wehrmacht
Wehrmacht – Biermacht. Jawohl, wie dacht dat alleen maar Tankard humorvolle thrash kan maken rondom het alom geliefde bier heeft het mis. Wehrmacht maakt al furore sinds de jaren ’80 met hun speed/thrash metal. Godsamme, een band die je gezien moet hebben.

Diabolica
Scandinavische death metal met een zwart randje. Extremiteit ten top, in de stijl van ondermeer oude Behemoth.

Inquisitor
Moeders sluit u dochters op. Jawel, u leest het goed; het terreur van de BibleBelt is terug.
De fanatieke thrashers  Inquisitor hebben onlangs het magistrale Walpurgis opnieuw uitgebracht. Dat wordt beuken op Stonehenge!

Naast al deze toppers zal ook nog de winnaar van de Metalbattle 2015 het podium betreden.

Naast de muzikale orgasmes wordt er ook aan de altijd hongerige maag van de metalhead gedacht. Dit jaar staat er onder ander een smoker van wereldkampioen Smokey Goodness om de honger te stillen. Dus naast  een flinke pot metal kun jij je ook nog even flink te barsten komen schransen!  Uiteraard zullen het nodige bier en andere dranken ook niet ontbreken om  dit weg te kunnen spoelen.

Stonehenge 2015 vind plaats op 25 Juli in Steenwijk. De schade om binnen te komen bedraagt 25 Euro.

Voor tickets en meer info omtrent Stonehenge bezoek:
www.stonehengefestival.nl

Related posts

BENEFIET FESTIVAL : METAL FOR MARA IN P60

livereviewer

BATTLE BEAST – post first tour blog

livereviewer

Video: Gun Barrel – Brace For Impact

livereviewer
UA-17622028-3