STRYPER – SECOND COMING- FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

STRYPER – SECOND COMING- FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Stryper kwam als white metal band verrassend sterk uit de hoek met hun debuut EP “The Yellow And Black Attack”. Maar met “Soldiers Under Command” maakten ze volgens mij hun beste plaat, die ook het hardst klonk. De opvolgers “To Hell With The Devil”, “In God We Trust” en “Against The Law” stonden ook bol van de kwaliteit. Daarna zakte hun populariteit zienderogen, maar met “Reborn” stonden ze er in 2005 onverwacht opnieuw. De opvolger “Murder By Pride” was nog beter en hun laatste wapenfeit was het cover album “The Covering” in 2011. Daarna gingen ze op toer in hun originele bezetting. Ze vonden dat de tijd echter rijp was om hun klassieker een opfrisbeurt te geven. Met “Second Coming” putten ze uit hun eerste drie wapenfeiten.

Styper is: 

Michael Sweet – lead vocals/lead guitar
Robert Sweet – drums and visual Timekeeping
Timothy Gaines – bass/vocals
Oz Fox – lead guitar/vocals

 

 

SECOND COMING
Wat onmiddellijk opvalt, is dat de band duidelijk voor een hardere aanpak gekozen heeft. Het zeemzoete nasmaakje dat sommige nummers hadden is er grotendeels afgelaten, maar de nummers blijven toch dicht bij de originele versies. Bij enkele nummers is er een bijkomende bas en drumsectie te horen. Zo klinken “Loving You” en “Calling You” veel strakker en vooral heavier!! Zanger Michael Sweet beschikt nog steeds over zijn typische stemgeluid en het blijft heerlijk om zijn hoge uithalen te horen. “To Hell With The Devil” is daar nog het beste voorbeeld van. Bij het beluisteren van dit schijfje komen de herinneringen van weleer opnieuw naar boven drijven. Bij die op hol geslagen riff van “The Way” moet je gewoon de luchtgitaar in je handen houden. Bij mij bleek die dan ook nog zwart-geel gestreept te zijn ook!

Naast 14 bewerkte klassiekers staan er ook twee nieuwe nummers op deze schijf. “Bleeding From The Inside Out” is een beukende track waarop Michael Sweet bewijst dat zijn stem nog niets aan kracht heeft verloren. Uiteraard ontbreken de zoete achtergrondstemmetjes niet. Oz schudt bovendien een heerlijke solo uit zijn gestreepte mouwen! “Blackened” start met een gierende gitaar en had eigenlijk zo op “Soldiers Under Command” kunnen staan. Deze snelle riff gedomineerde track bevat die typische meerstemmige zang bij de refreinen. Het nummer eindigt met enkele hoge uithalen van Michael en ja hoor, hij kan het nog steeds. Deze nummers laten me met hoge verwachtingen uitkijken naar een nieuw album.

Conclusie:
Stryper bewijst met deze heropgenomen nummers dat ze er nog steeds staan en hun sound klinkt duidelijk harder. De nieuwe nummers klinken als vanouds en de band is duidelijk klaar om een nieuwe poging te ondernemen om nieuwe zieltjes te winnen. De volgelingen van deze gestreepte profeten kunnen ze echter ook de hemel op aarde bezorgen door live op te treden. Ik hoop ten stelligste dat ze België en Nederland aan zullen doen. Hun vorige doortocht in Tivoli 2010 staat nog steeds in mijn geheugen gegrift als een hoogtepunt.

Score: 4,25 out of 5  

Track list:

 1. Loud N’ Clear
 2. Loving You
 3. Soldiers Under Command
 4. Makes Me Wanna Sing
 5. First Love
 6. The Rock That Makes Me Roll
 7. Reach Out
 8. Surrender
 9. To Hell With The Devil
 10. Calling On You
 11. Free
 12. The Way
 13. Sing Along Song
 14. More Than A Man
 15. Bleeding From Inside Out (New)
 16. Blackened (New)

Links:

www.stryper.com
www.frontiers.it

Related posts

Lick – Mount Rock – out now

livereviewer

THRESHOLD – MARCH OF PROGRESS – NUCLEAR BLAST – RELEASE: 24 AUGUSTUS 2012

livereviewer

AOSOTH premiere video for new song “Ritual Marks Of Penitence”

livereviewer
UA-17622028-3