Temple of Baal – Mysterium – Agonia Records – Release: Out Now

Temple of Baal – Mysterium – Agonia Records – Release: Out Now.

a3052949861_16Met Agonia Records weet je eigenlijk wel dat de meeste black metal bands die ze onder hoede hebben een goede kwaliteit aan black metal leveren. Hetzelfde is uiteraard ook het geval met Temple of Baal. In 1998 is Temple of Baal begonnen als een one man show. Al snel werden er wat leden toegevoegd om de band wat meer power te geven. Ze draaien dus al een tijdje mee in de scene. Zoals het dan bij veel van dit soort bands gebeurt zie je een evolutie in hun sound ontstaan. Deels door de verbeterde techniek, maar ook in schrijfstijl. Temple of Baal behoort ook tot die groep en schuwde het niet om van pikzwarte black metal te transformeren naar een wat meer epische sound. Uiteraard nog steeds zo vuig en vies als Satan hemzelf. Vooral de grafstem is erg ziekelijk en heerlijk rauw gebleven. Op “Mysterium” komen er flinke lengtes van nummers voorbij . Sommige tikken bijna 10 minuten aan. Ondanks dat ze overwegend agressief en uptempo zijn vervelen deze nummers niet. Het is een intense rit die het vooral tijdens mijn boswandelingen erg lekker doet via de koptelefoon.

De sfeer is beklemmend, agressief en rauw, zoals het  een goede BM plaat betaamt. De gemiddelde metalliefhebber zal dit te extreme koek gaan vinden. Doch voor liefhebbers van grimmige black metal zal dit verplichte kost wezen. De productie is net goed genoeg om heerlijk te genieten van solo’s zoals in het nummer ‘Divine Scythe’. Het kan altijd natuurlijk nog wat helderder. Maar laten we niet vergeten dat we het over een black metal band hebben hier.

Met “Mysterium” brengt Temple of Baal een prima te pruimen album. Temple of Baal doet wat in de lijn der verwachting ligt. Dit is black metal zoals ik hem graag op mijn bordje krijg : Vies en rauw.

Score: 4.2 out 5

Link:

Temple of Baal Facebook

Tekst: Ronald van de Baan.

Related posts

Review: Imperium – Dreamhunter – AOR Heaven – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Old Chapel – Visions from Beyond – Chaos Records – Release: 07-11-2016

LiveReviewer

Review: The Monolith Deathcult – Vergelding – Human Detonator Records – Release: 30-11-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3