Terrorway – Blackwaters – Bakerteam Records – Out Now

Terrorway – Blackwaters – Bakerteam Records – Out Now

Op het Italiaanse eiland Sardinië, in de plaats Cagliari begonnen Ivan Fois en Cosma Secchi in 2009 de band Terrorway. Ze vonden mede bandleden in Giovanno Serra en Alsemo Mascia. Eind 2010 werd de EP “Absolute” uitgebracht. Een paar maanden later besloot zanger Mascia op te stappen en werd vervangen door Valentino Casarotti. En in deze samenstelling komt de band met hun debuut full length “Blackwaters”. Opgenomen in de Corps Factory studio’s en gemixt en gemasterd door Jacob Olsen (Hatesphere, Moonspell).

Bandleden:

Ivan Fois – gitaar
Cosma Secchi – drums
Giovanni Serra – bas
Valentino ‘Sidh’ Casarotti – zang

Blackwaters:
Terrorway, ik had er nog nooit van gehoord. En wees eerlijk, wie wel? Maar nu kan ik dus zonder vooroordeel een oordeel vellen over “Blackwaters”. En om maar met de deur in huis te vallen, niet veel mensen zullen van deze band gaan horen! De goede muzikale voornemens ten spijt, de band noemt in de bio bands als: Lamb of God, Meshuggah, Pantera en Dillinger Escape Plan, maar komt natuurlijk nooit in de buurt. Het is vooral meneer Casarotti achter de microfoon die mij irriteert. Hij heeft een nare en eentonige schreeuw. Muzikaal gezien is het nog wel aardig, je hoort inderdaad Dillinger Escape Plan en Messugah er in terug. Dus veel stracco riffs en tempo wisselingen. Maar nergens echt spannend of opwindend. Soms wel verrassend, zoals in het titelnummer, waar ineens een rustig moment wordt ingezet, maar totaal overbodig en misplaatst. En dat doet de band vaker, wat het tempo helemaal uit het nummer haalt. Is dan alles slecht? Nee hoor, Jacob Olsen heeft het album een lekker duidelijk geluid gegeven. Daardoor kun je wel horen dat de heren wel goed met hun instrumenten overweg kunnen en wel goede ideeën hebben. Zo is “A Cursed Race” toch wel een positieve uitschieter. Maar met één aardig nummer en alleen goede ideeën kom je er niet!

Conclusie:
De mannen van Terrorway doen hun best, musiceren kunnen ze ook echt wel. Maar lekker lopende, spannende en goede nummers schrijven lukt ze nog niet. Maar de ideeën zijn zeker aanwezig! Maar met een leuk idee en een gezonde inspanning alleen kom je er niet. En Valentino Casarotti werkt met zijn stem (en accent) ook niet erg mee. Er lopen in Nederland alleen al betere bands als dit Terrorway rond. Deze mannen zou ik in ieder geval links laten liggen.

Tracklist:

1. Wretched
2. Blackwaters
3. In a Swamp
4. Keep Walking Silent
5. The Inascapable Plot
6. Chained
7. Renewal
8. A Cursed Race
9. Ruins

Cijfer: 2.75 uit 5 (net een voldoende dus)

www.terrorway.com
www.facebook.com/Terrorway

Tekst: Martijn Rouwenhorst 

Related posts

KORPIKLAANI – Resign to Nuclear Blast & announce new album!

LiveReviewer

Line-up Into the Grave 2015 compleet met Obituary, Ensiferum en Betraying the Martyrs

livereviewer

AANRADER : HAVENROCK 2013

livereviewer
UA-17622028-3