TESTAMENT – DARK ROOTS OF THE EARTH – NUCLEAR BLAST – OUT NOW

Testament, 1 van de underdogs uit de Thrash scene, zijn weer terug. Ondanks hun solide catchy songs heeft de band nooit erkenning gekregen, zoals bijvoorbeeld een deelname aan  The Big Four! Deze legendes uit de Bay Area staan al 20 jaar garant voor een goede pot metal en wat mij betreft mag de The Big Four veranderd worden in FIVE. Het is al weer tijd voor album nummer 10.  “Dark Roots of The Earth” is een album waar ik al reikhalzend naar uitkijk sinds de aankondiging. Met de vorige release “The Formation of Damnation” lieten ze al duidelijk horen niks ingeboet te hebben aan kracht en het album smaakte al meteen naar meer!

Testament is

Chuck Billy – (Vocals)
Eric Peterson – (Guitars)
Alex Skolnick – (Guitars)
Greg Christian – (Bass)
Gene Hoglan  – (Drums)

 

 

Dark Roots of the Earth
Het album gaat meteen lekker van start met Rise Up. Je weet meteen met de opening riffs waar je aan toe bent. Heerlijke thrash met een oldschool vibe! De drums van Hoglan ( jawel je leest het goed) zijn gewoonweg bruut. Skolnick zet meteen een paar vette solo’s in en tja de nekspieren maken meteen al overuren. Chuck zijn stem sluit gewoon perfect aan bij al dit makkelijk in gehoor liggende thrash. De productie is net als de voorganger weer crystal clear, elke likje dondert helder je gehoor in.

Testament durft op het album zelfs nog een thrash ballad neer te plempen. “Cold Embrace” klinkt naar iets waar een band als Metallica over zit te dromen om ooit nog eens te maken.Wat mij betreft brengen ze met dit album toch duidelijk naar voren dat ze tot de absolute top behoren van de thrash. Het is knap hoe Testament hier klinkt als een nieuwe moderne band. Ze klinken gretig en alles knalt met hetzelfde enthousiasme als 20 jaar terug.

Conclusie:
Genoeg geluld over dit meesterwerkje. Gewoon aanschaffen en genieten!

Score 4,5 uit 5

TRACKLIST (Standard, Deluxe CD/DVD, 2LP):
01. Rise Up
02. Native Blood
03. Dark Roots Of Earth
04. True American Hate
05. A Day In The Death
06. Cold Embrace
07. Man Kills Mankind
08. Throne Of Thorns
09. Last Stand For Independence

Additional Bonus Tracks (Deluxe CD/DVD, 2LP):
10. Dragon Attack (QUEEN Cover)
11. Animal Magnetism (SCORPIONS Cover)
12. Powerslave (IRON MAIDEN Cover)
13. Throne Of Thorns (Extended Cut)*not on 2LP

Links:

http://www.testamentlegions.com

Geschreven door Ronald van de Baan