The Black Dahlia Murder – Abysmal – Metal Blade Records – Release: 18-09-2015

The Black Dahlia Murder – Abysmal – Metalblade Records – Release: 18-09-2015.

The-Black-Dahlia-Murder-Abysmal-FinalThe Black Dahlia Murder komt weer met een nieuwe plaat op de proppen. Via Metal Blade brengen zij “Abysmal” uit. Hun deathcore wordt per plaat steeds beter te pruimen en vooral na hun laatste langspeler “Miasma” ben ik erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling van dit toch wel prima bandje.
Heerlijk theatraal gaat TBDM van start. Hun intro doet me zelfs denken aan Carach Angren. Uiteraard ontbreekt daar op de rest van de plaat elk spoor van. De enige vergelijking die nog gemaakt mag worden is dat beide zeer consistent kwaliteit blijven leveren. Contemporary metal is een term waarmee gesmeten wordt. Noem het beestje bij de naam dunkt het mij dan. Metalcore geeft bij menig metalhead een vies smaakje in de mond. Maar de masters of “modern” metal weten gelukkig genoeg smaakjes aan hun muur van geluid toe te voegen. Het is niet alleen maar breakdowns wat de klok slaat. Het is gewoon een heerlijk potje technische death metal dat nog verrassend melodisch uitpakt.
Af en toe wordt het een beetje een allegaartje en krijg ik het een beetje op de heupen van de constante snelheid die uit de boxen pleurt. Doch als men er even voor gaat zitten en de plaat goed tot zich door laat dringen zal men merken dat hij per luisterbeurt steeds beter in het gehoor gaat liggen en er nog best veel leuke riffjes en breaks in zitten. Uitputtend tot op het bot, maar ongelooflijk lekker om even flink te blasten. Ondanks mijn broertje dood aan deathcore vind ik dit toch wel een zeer knappe schijf geworden en zal het zeker nog een tijdje gedraaid gaan worden. Het zijn vooral het theatrale aspect en de hyperactiviteit die de fun erin houden.

Score: 3,8 uit 5

Link:
TBDM Facebook
TBDM Official

Tekst: Ronald van de Baan
 

Related posts

Review: Die Apokalyptischen Reiter – Die Rote Reiter – Nuclear Blast – Release: 25-08-2017

LiveReviewer

Review: Skyclad – Forward into the Past – Listenable Records – Release: 28-04-2017

LiveReviewer

Review: Witchcraft – Nucleus – Nuclear Blast Records – Release: 15-01-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3