The Dead Daisies – Revolucion – Spitfire Music – Release, 29 Mei 2015

The Dead Daisies – Revolucion – Spitfire Music – Release: 29-05-2015.

The Dead Daisies; deze naam zegt u wellicht helemaal niks. Maar als ik met namen ga gooien zoals John Corabi  (ex- Motley Crue/RATT), Dizzy Reed (Guns N’ Roses), Richard Fortus (Guns N’ Roses), Marco Mendoza (Thin Lizzy), David Lowy en Jimmy  Barnes dan moet de aandacht toch wel ineens getrokken zijn. Deze band krijgt uiteraard het label “supergroup” mee en meestal voorspelt dit niet veel goeds. Gelukkig weet men bij The Dead Daisies hun talenten wel ten volle te benutten. Kiss is het in ieder geval ook opgevallen en de heren mogen mee met Kiss hun “40th anniversary tour”. Op 18 Juni staan de heren dus in de Ziggodome Amsterdam.

 

The Dead Daisies zijn:

Richard Fortus
David Lowy
Dizzy Reed
Marco Mendoza
Brian Tichy
John Corabi

 

Revolucion
deaddaisiesRevolucionCDHun werk lijkt vooral hun kracht te putten uit de woelige jaren 70 en begin jaren 80. Denk dan vooral aan de sound van onder meer Foreigner en Bad Company. “Mexico” pakt ook meteen terug naar de vertrouwde sound van die tijd. Krijgen we dan ouwe meuk opnieuw uitgevonden? Nee, daar steken de songs simpelweg te goed voor in elkaar. Het is wel eens lekker om naast het gebruikelijke metaalgeweld waar ik naar luister nu deze “feelgood” rock aan te horen. De productie is nagenoeg perfect te noemen. Maar goed, dat mag je ook niet anders verwachten met dezelfde mijnheer achter de knoppen van artiesten zoals Guns N’ Roses en Billy Idol. Craig Porteils heeft flink zijn best gedaan om er een mooi authentiek werkje van te maken.

“Revolucion” swingt, dit komt mede door de toetsenkunstenaar Dizzy Reed, die duidelijk weet hoe hij zijn toetsen moet aanslaan. Van orgelwerk tot aan piano; het is allemaal terug te vinden. Ondanks het “softe” gehalte ten opzichte van wat ik normaliter in mijn speler heb zitten beschikt deze plaat over een paar ballen om u tegen te zeggen. Stevige gitaarlijnen voeren de boventoon met een dikke knipoog naar grootheden uit de befaamde jaren 80 scene.

Het speelse karakter zit hem ook in de veelzijdigheid en diversiteit van hun instrumentengebruik. Zoals eerder aangegeven gaat Dizzy heerlijk los op deze plaat. Zijn maatje van Guns N Roses, Richard Fortus laat weer horen dat hij stiekem toch wel één van de meest  getalenteerde gitaristen van  Guns N Roses is. Hij is duidelijk in zijn element op “Revolucion”. Hij weet de boel  met een flinke portie ziel en blues te brengen.

Uiteraard mag er op zo een plaat ook de ballad niet ontbreken en met  “Sleep“ moeten we daar dan ook aan geloven. Het is wel een beetje kazig, maar wel een fucking Emmenthaler en dan niet de goedkope meuk van de Lidl.

Conclusie:
De mannen van The Dead Daisies weten hoe ze  muziek moeten maken en gelukkig hebben ze tijd over van hun “grote bands“ om ons deze lekkere rockplaat te presenteren. The Dead Daisies hebben mij in ieder geval weten te overtuigen dat ze kwaliteit hebben. Eén ding is zeker: bij de tour van KISS deze zomer gaan ze vast nog veel zieltjes winnen.

Track list:

 1. Mexico
 2. Evil
 3. Looking For The One
 4. Empty Heart
 5. Make The Best Of It
 6. Something I Said
 7. Get Up, Get Ready
 8. With You And I
 9. Sleep
 10. My Time
 11. Midnight Moses
 12. Devil Out Of Time
 13. Critical

Score: 4,2 uit 5

Link:
http://thedeaddaisies.com/

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Hell In The Club – Shadow Of The Monster – Scarlet Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Alcest – Kodama – Prophecy Productions – Release: 30–09-2016.

LiveReviewer

Skunk Anansie – Black Traffic – v2 records – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3