The Lucifer Principle en Sepultura @ Gigant Apeldoorn

Vrijdagavond 8 juni was het weer tijd voor een potje stevige metal in Gigant te Apeldoorn. Thuisband The Lucifer Principle trapte af en viel met de deur in huis. De kenmerkende contrabas is al een tijdje vervangen door een ‘gewone’ basgitaar maar dat zorgde er niet voor dat TLP niet in de smaak viel. Die-hard fans lieten al snel hun haren wapperen op de goede, en zeer aanstekelijke death melodieën van TLP. Na een half uurtje was het al weer tijd om afscheid te nemen en ons klaar te maken voor de volgende band.

En wat voor één. Na een half uur het podium ombouwen en het publiek tijd te geven voor een drankje en een pafke betrad Sepultura het podium. De fans zouden het wel geroken hebben want in no time stond Gigant bol van de mensen.

Derrick Green nam het publiek mee op sleeptouw en vanaf het eerste nummer was het al een groot feest. Bier vloog in het rond en de overtollige energie werd eruit gewerkt in de moshpits. Maar toen ‘Refuse/Resist’ begon en Derrick zijn eigen drumkunsten op een extra drum liet zien was het compleet. Gigant stond op z’n kop.

 

Deze tour was trouwens ook het debuut voor drummer Eloy Casagrande bij Sepultura. En hij deed het goed ! Door nummers van de oudere ‘Chaos A.D.’ en ‘Schizophrenia’ te combinere met die van hun nieuwste ‘Kairos’ maakte Sepultura er een geslaagd feestje van. Na een knallende toegift met o.a. ‘Roots Bloody Roots’ zat de avond er helaas al weer op.

Wat een bands, wat een avond.  Ze zetten beiden een hele goede show neer, trokken het publiek mee en humor was vooral niet vreemd voor ze. Ja, het  was echt een geslaagd feestje.

[nggallery id=6].
Edit gallery

Geschreven door Imke van Rossum
Foto’s door Peter van Rijsbergen

Related posts

Melechesh, Keep Of Kalessin – NAXT Stage Almelo, 03-05-2015

LiveReviewer

Live report: WILDFEST – CC De Spiraal Geraardsbergen, 25-05-2019

LiveReviewer

THE AGONIST: PREMIERES NEW SINGLE, “IDEOMOTOR”, ON GUITAR WORLD.COM

livereviewer
UA-17622028-3