The V – Now or Never – Frontiers Records – Release: Out Now

The V – Now or Never – Frontiers Records – Release: Out Now.

Benedictum zangeres Veronica Freeman is vooral gekend als de frontvrouw en metalbabe met een geweldige krachtige strot. Dat de vrouw visueel de nodige rondingen laat zien zal bij de anderen ook wel een belletje doen rinkelen. De band uit Arizona bracht in 2006 hun debuut “Uncreation” uit, dat een mengeling van power en heavy metal was. Benedictum’s vierde album “Obey” verscheen in 2013. Maar Veronica wou een album maken waarop ze muziek liet horen dat haar eigenlijk geïnspireerd heeft om zangeres te worden. Ze nam een hele resem van bekende muzikanten onder de arm en voegde de daad bij het woord! Ik was reuze benieuwd met wat ze op de proppen zou komen.

The V is:
Veronica Freeman – Lead vocals
Leather Leone – Duet vocals on “Kiss My Lips”
Tony Martin – Duet vocals “King For A Day”
Meliesa McDonell – Additional vocals on “Star Shine” & acoustic guitars
Derek Kerswill – Drums
Jeff Pilson, Mel Brown, Garry Bordonaro, Aric Avina, John O’Boyle & Mike Lepond – Bass
Pete Wells, Michael Sweet, Peter Tentido, Jimmy Durkin, Mick Tucker, Jordan Ziff, Michael Harris – Guitars

 

NOW OR NEVER
ob_c163b0_the-v-coverOpener “Again” klinkt stevig en kan gezien worden als een commerciëlere vorm van Benedictum. Het enorme bereik van Ms. V valt onmiddellijk op en kerels, wat een power etaleert deze rondborstige dame!
Het titelnummer “Now Or Never” is een typische rechttoe rechtaan rocker met heerlijk gitaarwerk. Het nummer is volgepropt met ‘krolse’ gitaarloopjes en dit wekt mijn muzikale eetlust op. Leg je oren vooral te luister naar de instrumentale break! Maar ook de basgitaar laat je trommelvlies op een onnavolgbare wijze resoneren.
“Roller Coaster” is een korte voetenstamper, die volledig door de dreunende drum wordt gedragen. De gitaar vervult opnieuw de rol van de verleider hier!
Met “L.O.V.E.” slaan we de weg in van de naar AOR aanleunende melodieuze rock. Veronica bewijst dat ze meer kan dan decibels produceren en verbaast me met haar puike prestatie hier!
Het vlottere “Line In The Sand” is melodic rock pur sang, waar de gitaren in het intro sterk aan Stryper doen denken. Nu we toch Stryper hebben vermeld, kan ik je melden dat zowel de opener “Again” als “Love Should Be To Blame” door Michael Sweet geproduced werden. Het volle geluid van dit nummer roept herinneringen op aan de gelijknamige AOR-knaller van de Canadese schone Lee Aaron uit 1987.
Op “Kiss My Lips” krijgt Veronica de hulp van een ander metalbabe: Leather Leone (die vooral schitterde op de eerste albums van Chastain). Je hoort de beide metal amazones hier zowel zeemzoete zang als verleidelijke powerkreten produceren. Geweldig om beide dames tot het uiterste te horen gaan hier!
De rest van de nummers liggen allen in het zelfde straatje. Zo is dat Stryper gitaartje terug op “Spellbound”, flirt “Starshine” met wat popinvloeden en wordt het gaspedaal wat ingedrukt tijdens het snelle en vlotte “Ready To Run”.
Het album wordt afgesloten met grote klasse. Niemand minder dan krachtpatser Tony Martin (o.a. Black Sabbath) staat hier zij aan zij met mevrouw Freeman. Vocaal staat dit nummer als een huis. De eerder eenvoudige muzikale omlijsting (met een geregeld gierend gitaartje) zet dit nog meer in de verf! Perfecte afsluiter van een verrassend sterk album.

Conclusie:
Wie Veronica “The V” kent van Benedictum zal raar opkijken als je power metal met krachtpatser vocalen verwacht. Je wordt hier ondergedompeld in een melodieus rockbad! Ik moet zeggen dat ik me maar al te graag onderdompel in dit sopje. Het album bevat een goede mix van rockers, melodic rock en zelfs wat AOR! Naast de kwaliteitsvolle zang van Veronica is het melodieuze gitaarwerk puur genot voor alle fans van het genre.

Tracklist:
1. Again
2. Now Or Never
3. Roller Coaster
4. L.O.V.E.
5. Line In The Sand
6. Love Should Be To Blame
7. Kiss My Lips
8. Spellbound
9. Starshine
10. Below Zero
11. Ready To Run
12. King For A Day

Score: 4 out of 5

Links:
Frontiers Records
Veronica Freeman Facebook

Tekst: Rik Bauters