TRIXTER – NEW AUDIO MACHINE – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: 24 APRIL 2012

Trixter werd opgericht in New Jersey in het jaar 1983. De band trad geregeld op en in 1987 speelden ze zelfs met Kix en Skid Row. Ze tekenden een deal met major label MCA en in 1990 brachten ze hun debuut uit. Dit was meteen een schot in de roos want het album leverde met “Give It To Me Good”, “One In A Million” en “Surrender” drie hitsingles op in de USA. De video voor “One In A Million” stond na drie weken zelfs op de eerste plaats bij MTV. De opvolger “Hear” kreeg echter niet de hoeveelheid aandacht als hun debuut en uiteindelijk splitte de band in 1995. Plots kwam de groep terug in beeld toen ze in 2007 besloten weer op te treden en dit leverde een live-album op in 2008. Nu is Trixter terug om ons te overtuigen van hun kunnen met hun comeback album “New Audio Machine”.

Trixter is:

Pete Loran – lead vocals/rhythm guitar
Steve brown – lead guitar/harmonica/backing vocals
P.J. Farley – bass/backing vocals
Gus Scott – drums/percussion/backing vocals

NEW AUDIO MACHINE
Dit album start in de traditie van Tattoo Rodeo (een voortzetting van de AOR krakers White Sister). Eerst denken we hier cowboy (country) geïnspireerde akoestische rock te horen! Maar na een minuut word je wakker geschud door een lekker scheurende gitaar. Dit alles wordt opgesmukt met de nodige na-na-na’s, gierende en piepende licks en een flitsende solo. Dit album start alvast met een knaller van jewelste! “Get On It” gaat in dezelfde lijn verder maar voegt er nog een dosis sensualiteit aan toe. De meeste nummers zijn instant meezingers en maken het de luisteraar bijna onmogelijk om stil te blijven zitten. Het gitaarwerk van Pete Loran en Steve Brown is om de vingers bij af te likken en voert je meteen naar de 80’s terug. “Dirty Love” doet je grijpen naar je vergeten spandex en je je start zowaar een luchtgitaar-marathon. Een ongelooflijk catchy nummer! Het heerlijke gitaarwerk van “Machine” doet meteen aan Dokken op hun hoogtepunt denken en na de break komt zelfs een AC/DC riedeltje voorbij. “Live For The Day” is een cocktail van Richard Marx, Stage Dolls en wat hedendaagse radiorock bands. Een uitstekend nummer om eens tot rust te komen. “Ride” gaat opnieuw flink te keer en hier horen we duidelijk Ratt invloeden (ten tijde van hun meesterwerkje “Invasion Of Your Privacy”). Ook vallen er licks te bespeuren die zo van een Van Halen album gevallen konnen zijn. Het 80’s feestje gaat gewoon door tijdens “Physical Attraction” en “Tattoos & Misery”. Maar “The Coolest Thing” brengt opnieuw wat rust met een uiterst gevoelig en sensueel zingende Pete Loran. De akoestische gitaar en wat subtiele toetsen spelen ook een belangrijke rol hier in deze bijna ballade. Maar het is toch vooral de zang die de show steelt hier. “Save Your Soul” kent opnieuw een link met AC/DC en de tekst is een ode aan Rock ’n Roll. Een sleazy flitsende solo vormt de spreekwoordelijke kers op deze taart. Het refrein roept zelfs herinneringen op aan het debuut van Pretty Boy Floyd. “Walk With A Stranger” sluit dit sterke comeback album af met gitaren die opnieuw refereren naar de grote hair-bands van de jaren 80. Voor de zoveelste maal vallen de flitsende gitaren en de solo in de prijzen.

Conclusie:
Trixter is er met deze plaat in geslaagd om de gouden tijden van de glamrock terug tot leven te roepen. Er zijn vele links te horen met Dokken, Slaughter en Poison, maar ook Stage Dolls en Ratt behoren tot de duidelijke inspiratiebronnen. De songs kennen geen ingewikkelde structuren en arrangementen, maar dit album is een feestje van begin tot einde! Graag had ik de band eens live aan het werk gezien in de Lage landen.

Track list:

 1. Drag Me Down
 2. Get On It
 3. Dirty Love
 4. Machine
 5. Live For The Day
 6. Ride
 7. Physical Attraction
 8. Tattoos & Misery
 9. The Coolest Thing
 10. Save Your Soul
 11. Walk With  A Stranger

Score: 4,25 out of 5

Links:

Geschreven door Rik Bauters

 

 

Related posts

Dokk’em bevestigt MaYaN, Enforcer en meer, én zoekt harde Noord-Nederlandse bands!

LiveReviewer

Motörhead– Aftershock – UDR – Out Now

livereviewer

Eerste namen bekend en voorverkoop gestart voor Baroeg Open Air

LiveReviewer
UA-17622028-3