UNISONIC – FOR THE KINGDOM (EP) – EAR MUSIC – RELEASE: OUT NOW

UNISONIC  – FOR THE KINGDOM (EP) – EAR MUSIC – RELEASE: OUT NOW

Twee jaar na de viering van hun schitterend debuutalbum komt Duitse supergroep UNISONIC terug met album nummer twee op 25 juli 2014. Om ons wat warm te maken voor die release brengen ze vooraf een EP uit met enkele live tracks en twee nieuwe songs. Benieuwd of deze dezelfde impact zullen hebben als die knallers van hun debuut!

 

Unisonic is:

Michael Kiske – vocals
Kai Hansen – guitars
Mandy Meyer – guitars
Dennis Ward – bass
Kosta Zafiriou – drums

FOR THE KINGDOM
Deze snelle single ligt volledig in het verlengde van de debuutschijf van Unisonic! Sterke catchy riffs van Kai in combinatie met de super melodieuze zang van Kiske! Hier en daar laat hij ook zijn bejubelde hoge uithalen horen. De link met Helloween wordt dan ook heel duidelijk, maar toch klinkt dit nog iets anders! De afwisselende fretboard  solo’s van beide gitaristen Mandy en Kai zijn het bewijs van hun iets gladdere en modernere unisonicsound! Ik lust alvast pap van dit deuntje! Ik kijk dan ook met argusogen uit naar dat tweede album!

Als bonus krijgen we nog een exclusieve EP only track onder de vorm van “You Come Undone”. Dit mid-tempo nummer legt nog meer de nadruk op de hoge stem van Kiske! Ook hoor ik op de achtergrond wat toetsen opduiken! De ritmesectie bestaande uit de alom gekende bassist Dennis Ward (ook de producer van dit schijfje) en drummer Kosta zorgen voor een solide basis waarop dit nummer steunt. Deze nummers worden aangevuld met vier live nummers die allen zijn opgenomen tijdens hun set op de Masters Of Rock Festival in Czechië, 2012. Alle nummers zijn afkomstig van het in dat jaar verschenen debuutalbum.

Conclusie:
Unisonic heeft ons met deze EP opnieuw doen watertanden naar hun tweede schijf “Light Of Dawn”. De exclusieve bonustrack alleen al is de aanschaf van dit zilveren schijfje waard! De vier live uitvoeringen zijn een meer dan welkome bonus! Wie net als ik steeds valt voor commercieel klinkende metal met geweldige zang en dito gitaren, moet zeker deze EP eens beluisteren!

Track list:

  1. For The Kingdom
  2. You Come Undone (EP exclusive song)
  3. Unisonic (live)
  4.  Never Too Late (live)
  5.  Star Rider (live)
  6. Souls Alive (live)

Score: 4 out of 5

Links:

www.unisonic.org
www.ear-music.net

Tekst Rik Bauters

Related posts

PARADISE LOST – TRAGIC IDOL – CENTURY MEDIA – OUT NOW

livereviewer

Live report: Suffocation / Belphegor / Nordjevel / God Dethroned – Metropool Enschede, 13-04-2019

livereviewer

Rhapsody komt naar Neushoorn Leeuwarden voor 20th Anniversay Reunion Farewell Tour!

livereviewer
UA-17622028-3