Vader – Tibi Et Igni – Nuclear Blast – Release 22 mei 2014

Vader – Tibi Et Igni – Nuclear Blast – Release 22 mei 2014

Het Poolse Vader heeft niet echt een introductie nodig. De band rondom deathmetal veteraan Peter timmert al aardig wat jaartjes aan de weg en heeft zijn sporen nagelaten in de rijke historie der death metal. Ze kondigen aan dat Tibi Et Igni hun heaviest album ooit is. Lees hieronder of ze dit daadwerkelijk waarmaken.

Vader:

Vader-band-2014
Peter | vocals
Spider | guitar
Hal | bass
James | drums

 Tibi Et Igni

vader 2014Na een typisch episch introotje van de Poolse goden der metal wordt het gaspedaal flink ingetrapt. Tering wat hakt Vader er vanaf het begin er meteen op los. Heerlijk scheurende gitaren met een zwart randje worden gecombineerd met heerlijk ouderwets beukwerk. Vaderiaanse solootjes worden er tussen het beukwerk in weer volop ingepropt. Zonder dat de band teruggrijpt naar hun te technische fase, houden ze ditmaal weer meer ruimte over voor ouderwets raggen. Nekspieren worden flink belast door dit magistrale schijfje vol metalgenot. Uiteraard zijn er op sommige nummers nog wat samples in gesmeten en wordt het tempo ietsjes naar beneden geschroeft. Maar over de gehele schijf gezien is het één grote deathmetal sneltrein die uit je boxen de woonkamer in dendert!

Vader heeft zijn mindere periode gekend, nadat hun vorige schijf weer een stap in de goede richting was wordt er nu op voortgeborduurd. De terugkeer naar hun roots legt Vader in ieder geval geen windeieren.

Conclusie:
Vader heeft inderdaad niet gelogen. Dit is toch wel één van hun bruutste schijfjes te noemen uit hun carriére. Ik treed bewust niet teveel in detail over dit album. Deze schijf moet je gewoon zelf beleven. Puur Vaderiaans genot van de bovenste plank.  HAIL VADER!

Score 4,6 out 5

Tracklist:

01. Go To Hell
02. Where Angels Weep
03. Armada On Fire
04. Triumph Of Death
05. Hexenkessel
06. Abandon All Hope
07. Worms Of Eden
08. The Eye Of The Abyss
09. Light Reaper
10. The End
Digipak Bonus:
11. Necropolis
12. Des Satans Neue Kleider

Visit www.vader.pl – www.nuclearblast.de

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: The Vintage Caravan – Voyage – Nuclear Blast – Release 10 januari 2014

livereviewer

OCTOBER TIDE have revealed the album artwork cover for the band’s upcoming full-length

livereviewer

BULLET – FULL PULL – NUCLEAR BLAST – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3