VANDROYA – ONE -INNER WOUND RECORDINGS – RELEASE 18 JANUARY 2013

VANDROYA – ONE -INNER WOUND RECORDINGS  – RELEASE 18 JANUARY 2013

Vandroya is opgericht in 2001 en bestond uit muzikanten die een grote passie hadden voor heavy metal. Ze begonnen echter als een cover band maar gaandeweg schreven ze zelf nummers en in 2005 zag hun eerste demo “Within Shadows” het levenslicht. Ze begonnen te werken aan dit debuut in 2010 en na bijna drie jaar verschijnt het via Inner Wound Recordings. Het prachtige hoesontwerp is gecreeerd door Felipe Machado Franco (Blind Guardian, Rhapsody Of Fire, Iced Earth)

Vandroya is: 

Daίsa Munhoz – vocals
Marco Lambert – guitar
Rodolfo Pagotto – guitar
Giovanni Perlati – bass
Otávio Nuñez – drums

ONE
Vandroya neemt ons mee op een muzikale trip met Oosterse klanken, wat piano en lichte orkestratie met strijkers tijdens de intro “All Becomes One”. Maar hun ware passie schiet naar voren tijdens “ The Last Free Land”. Daísa plaatst haar krachtige strot over de vlotte power metal. Grootste herkenningspunten zijn de forse drumslagen en het zeer gevarieerd gitaarwerk. In de break flitst zelfs wat Helloween twingitaar voorbij.  Een meer dan geslaagde openingstrack. “No Oblivion For Eternity” vertoont een sterke gelijkenis met Fates Warning en dit bevestigd dat ze niet vies zijn van progressieve metal invloeden. “Within Shadows” kent een trager tempo in de eerste minuut, maar nadien zijn zowel shreddende gitaren als vette riffs te horen. Maar ook de bas en vooral toetsen eisen hun deel van de aandacht op. In de onverwachte rustige break horen we klassieke piano en zitten er zelfs Latino klanken vermengd in het geluid. Het progressieve krijgt duidelijk de bovenhand in het supersnelle “Anthem (For The Sun)”. Vergelijkingen met Symphony X en Dream Theater komen hier niet uit de lucht vallen.

Na al dit geweld is het tijd voor wat rust en romantiek en daar is een power ballade zoals “Why Should We Say Goodbye” ideaal voor. Hierop kan Munhoz laten horen wat ze vocaal allemaal in haar mars heeft. “Change The Tide” is een snelle track met hakkende riffs, weelderige toetsen en de gastbijdrage van Leandro Cacoilo als tweede stem. Zijn rauwere power stem vormt een mooi contrast met de kristalheldere zang van Daísa. In de break zijn opnieuw wat Helloween riffs te horen en wordt ik vrolijk van de korte maar magnifieke toetsensolo. Het plaatje klopt volledig hier bij deze Braziliaanse power metalband met progressieve invloeden. De zangeres, die trouwens heel overtuigend klinkt, zorgt ervoor dat de band wat anders klinkt dan het gros van de bands in het genre. “This World Of Yours” is een kortere maar snelle track met meerdere flitsende solo’s.  “Solar Night” sluit dit album na de aanzwellende intro rustig af met hoofdrollen voor Daísa, basgitaar en de piano. De gitaar komt geleidelijk meer naar voren en het refrein klinkt redelijk heftig. Het instrumentale deel kent een mooi samenspel van de gitaren en de toetsen. Het nummer eindigt met een mooie lange solo met veel gevoel en melodie.

Conclusie:
Vandroya is mede door de aanwezigheid van een zangeres net iets anders dan de doorsnee power metal band. Dit geeft hen een voordeel en Daísa bezit over een krachtige zuivere stem. Ze besprenkelen hun power metal met een uiterst kruidig progressief metal sausje en de composities zijn knap en bevatten voldoende variatie. Wie een power metal fan is en daarbij niet vies is van een zangeres achter de microfoon zal zich met dit album niet vervelen.

Score: 3,75 out of 5

Track list:

  1. All Become One
  2. The Last Free Land
  3. No Oblivion For Eternity
  4. Within Shadows
  5. Anthem (For The Sun)
  6. Why Should We Say Goodbye?
  7. Change The Tide
  8. When Heaven Decides To Call
  9. This World OF Yours
  10. Solar Night

Links:
www.vandroya.com
www.innerwound.com

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Ensiferum – One Man Army – Metal Blade Records – Release: February 20th 2015

livereviewer

Review: L.R.S. – DOWN TO THE CORE – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Winter of Sin – Violence Reigns Supreme – Cyclone Empire– Release 28-03-2014

livereviewer
UA-17622028-3