Vijftiende editie Occultfest op 2 en 3 september

Vijftiende editie Occultfest op 2 en 3 september.

DF2016Op 2 september barst het Occultfest weer voor de vijftiende maal los. Gedurende het weekend zullen 20 bands in uiteenlopende genres hun kunsten vertonen. De vrijdagavond zal vooral in het teken staan van de melodieuze hardrock. Op de zaterdag wordt deze aangevuld met het van Occultfest verwachte muzikale geweld. Dit jaar naast de authentieke death-, trash- en blackmetal ook weer diverse progressieve varianten hier op.

Drenthe is met zijn hunebedden de bakermat van alle cultuur. Daarom bouwen we met trots voor de veertiende maal het unieke podium in de vorm van het wapen van Drenthe op het landgoed aan de Wijsterseweg.

De vrijdagavond openen we om 19:30 stevig met Sunburn uit Nieuw-Amsterdam. Hierna de melodieuze klanken en sirene zang van Art of Pain. Vanwege de goede ervaringen op Occultfest 2010 opnieuw de progressieve metal van Cirrha Niva. We sluiten de vrijdag spectaculair af met een tribute aan AC/DC en Dio door Crazy/Daisy en DEO.

De zaterdag wordt om 12:30 knetterhard en meedogenloos afgetrapt door Collision en wordt gevolgd door de Duitse Punkers van Nebenwirkung en melodic death/trash van Deem Index. Al meerdere malen heeft de gitariste van Dead Man’s Walk (death/trash) als bandlid van diverse bands of als bezoeker Occultfest met een bezoek vereert en neemt de gitaar maar weer eens mee. Onze Belgische vrienden van Monomad maken lekkere duistere muziek welke in geen enkel omkaderd vakje past. Infantry (trash/death metal) heeft dit jaar de publieksprijs tijdens de Metal Battle Finale gewonnen en hiermee een plek op Occultfest verdient.

Shade of Hatred (melodische death metal) speelde vorig jaar al de sterren van de hemel als pauze act tijdens de Drentse voorronde van de Metal Battle en is nu klaar om geheel Noord Nederland te overtuigen. No1408 trapt met haar Nedermetal de metalheads van het bekrompen soort even lekker op hun ziel. Met Funeral Whore(old school death metal) krijgt sirene zang een ander dimensie. Bloodphemy (death metal ) gaat keihard op de ingeslagen weg verder. Met Thurisaz (atmospheric, progressive metal uit Belgie) belanden we in iets rustiger vaarwater.
Door de Duitse trash metal van Toxic Waltz zal het gras van onze festivalweide het weer zwaar te verduren krijgen. Ook vonden we het wel weer eens tijd om Fenris( black/death/viking) de kans te geven hun succes volle optreden op Occultfest 2009 te evenaren. Wie niet vies is van grindcore wordt muzikaal bevredigd door Cliteater. De rest kan met een drankje in de hand de muzikale orgie die ontstaat tussen band en publiek van de zijkant aanschouwen. We sluiten de avond af met Insanity Reigns Supreme (cult death-doom-black metal uit België).

Aangezien de jeugd de toekomst heeft hebben kinderen tot 12 jaar gratis entree en kunnen ze dit jaar op de zaterdagmiddag smullen van de popcorn en het er weer af trainen op het springkussen.

“The world is full of Kings and Queens who blind your eyes and steal your dreams “ zong Dio al in 1980. Laat je ook nu geen loer draaien en kom met ons de vrijheid vieren op Occultfest. Dagkaarten kosten op beide dagen slechts 10,- euro, een passe-partout voor beide dagen is verkrijgbaar voor 15,- euro en voor enkele euro’s extra kun je ook blijven kamperen. Voor 100 euro heb je voor 2 personen entree en camping voor beide dagen + 46 munten. Voor de entreeprijs hoeft men het dus niet te laten.

Het exacte tijdschema en verdere informatie is te vinden op www.occultfest.nl

Related posts

photo-report: Romein Xl : NILE – MORBID ANGEL – KREATOR

livereviewer

Livereviewer on a little break!

livereviewer

KREATOR – reveal more album details!

livereviewer
UA-17622028-3