Visceral Throne – Those Who Have Fallen Beyond the Grace of God – Comatose Music – Release: Out Now

Visceral Throne – Those Who Have Fallen Beyond the Grace of God – Comatose Music – Release: Out Now.

viscral throneMet een net loodzwaar intro zetten de mannen van Visceral Throne hun tweede plaat in. Stiekem roffelt er al een stukje van het potten en pannen geluid van de drums doorheen. Door naar numero twee op dit album. En ja hoor, zo kennen we Visceral Throne weer: Snelheid, impact en grindtastisch met een flinke ruimte voor melodie en structuur. Gooi daar bovenop een bescheiden knorretje en je hebt het geluid van deze plaat te pakken. Prima brutal death dus wat je voor je kiezen krijgt. Wat me in het geluid vooral opvalt is dat het drumwerk het enige is wat nog dat “slechte” potten en pannen geluid heeft. De rest is heerlijk lomp gemixt en de details zijn goed hoorbaar. De mannen maken ook gebruik van flinke tempowisselingen in hun sound wat er zorg voor draagt dat alles niet als één grote diarreebrij uit je speakers geknald wordt. Dit geeft ademruimte om de loodzware riffs even flink tot je te nemen voordat de dollemans rit aan rifferijtjes en blastieken weer verder gaat.
Het is een gewoon een genot om deze plaat even op te zetten om je hoofd te clearen en je spieren los te gooien na een vermoeiend dagje werken bij de baas. Prima plaat voor de liefhebbers van het wat meer brute werk zoals Disgorge.
Het enige minpuntje is uiteraard de lengte van dit album. De vijf nummers raggen er toch best snel doorheen en het album laat je toch een beetje met een hongerig gevoel achter. En laat het laatste nummer dan ook nog een Internal Suffering cover wezen. Dat is dan toch wel een beetje jammer, ook al is deze cover prima uitgevoerd.

Score: 3 uit 5

Link:
Visceral Throne Facebook
Comatose Music

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Lordi – Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy) – AFM Records– Release: 16-09-2016

LiveReviewer

Slipknot – 5: The Gray Chapter – Roadrunner/ Warner — Out Now

livereviewer

Von Hertzen Brothers – New Day Rising – Universal Music – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3