VOODOO GODS – “Anticipation For Blood Leveled In Darkness” – “OUT NOW

VOODOO GODS – “Anticipation For Blood Leveled In Darkness” – “OUT NOW”

“The serpent under whose auspices gather all who share the faith and music as the vehicle for the expression of the serpent’s power”
Samengebracht onder de naam Shrunken Head begon in 2001 het voodo ritueel voor Alex “Voodoo” Von Poschinger, Tony Norman en Seth Van de Loo. In 2006 voegden Hiro  en Nergal zich toe aan het ritueel.

In 2007 voegde “bass guru” Jean Baudin, Mike Browning en gitaar legende  David Shred zich toe aan het vodoo ritueel.  In het komende jaar hielden de heren zich bezig met donkeren rituelen en zweverige praktijken met als gevolg hun eerste demo “Schrunken Head” die in 2008 werd gereleased.

In 2014 besluit Nergal (Behemoth) te stoppen met de rituelen omdat zijn duistere praktijken in Behemoth niet meer te combineren waren. Niemand minder dan “Corpsegrinder” Fisher (Cannibal Corpse) nam de scepter van Nergal over en leidt ons in de voodoo rituelen.

Band leden:
George “Corpsegrinder” Fisher – Vocals
Seth Van de Loo – Vocals
David Shankle – Lead guitars
Hiro – Guitars
Jean Baudin – Bass guitar
Alex “Voodoo” Von Poschinger – Drums

Anticipation For Blood Leveled In Darkness:
downloadVOODOO GODS is an ancestral musical system of worship and ritual practices where gods are born and honored with the veneration of ancient and recent ancestors who earlier ruled the same tutelary gods. VOODOO GODS shares metaphysical conceptions based on dual cosmological machinery of art.

Toen ze mij vroegen om deze plaat te reviewen begon ik gelijk met vooroordelen.
“wil je de nieuwe band van George Fisher reviewen”, we kennen allemaal de strot van “Corpsegrinder” Fisher wel dus ik was lichtelijk sceptisch over zijn stemgeluid.
Een zanger maakt vaak het geluid van een band en ik was bang dat het een Cannibal  Corpse ripp-off zou worden. HEB IK ME DAAR EVEN GOED VERGIST! Dit is een heerlijk vernieuwende plaat met een iets andere inslag op de zang van de corpsegrinder. De combinatie van melodische gitaren en een lekkere slaven drum zet de bruute grunts van corpse grinder in een totaal andere setting. Je denkt geen seconde op de hele plaat, hé Cannibal Corpse en dat is in mijn oren een goed punt.

De 8 track lange plaat luistert lekker weg en weet zichzelf steeds weer te vernieuwen. De eerste twee nummers “Return of the Rainbow Serpent” (intro) en “The Termination of God” zetten gelijk de juiste toon voor het album! Wat een lekker nummer om de schijf mee te beginnen, het nummer werkt als een soort preview van wat er nog meer op de schijf te verwachten is. Melodie, beuk werk en dat alles afgemaakt met de heerlijke strot van corpsegrinder!

Conclusie:
Toffe plaat, erg toegangkelijk en luistert makkelijk weg.

Score: 3,5/5

Tracklist:

1. Return of the Rainbown Serpent
2. The Termination of God
3. The Astral Dawn-Devotion to the Great Nebula
4. Cetewayo
5. Endeavours of a Syphilitic Missionary and his Death – Dawn of the Voodoo Ostinati
6. Renaissance of Retribution
7. Wrath of the Invisible Children
8. Article 246

Links:
www.voodoogods.net
www.facebook.com/OVGFS
www.saturnalrecords.com

Tekst Sjors Rothuizen

Related posts

Visisgoth premiere title track new album on NPR !

LiveReviewer

Review: Putrevore / Grim Fate split single – Dawnbreed Records – Release: Out now

LiveReviewer

Slayer – ‘Chasing Death’ video promo clip online!‏

LiveReviewer
UA-17622028-3