Warrior Soul @ The Rambler Eindhoven

Warrior Soul was voor één show in Nederland, deze keer in de gezelligste kroeg van Eindhoven, The Rambler. Uiteraard moesten wij daarbij zijn!

I Saw The Deep, daar begon het allemaal mee.
Deze in Den Haag gevestigde rockband gaf de avond een lekkere aftrap, alleen toch weer jammer van het terughoudende publiek.
Mijn collega en ik hadden gelukkig niet zoveel last van dat teughoudende gevoel en stonden dus al gauw vooraan bij deze band te kijken. Ze speelden lekkere gevarieerde rock waarvan sommige nummers qua style me deden denken aan Black Sabbath en andere weer aan Alice in Chains, echt van diverse markten thuis dus. Een toppertje voor de echte grunge/metal liefhebbers onder ons!  Zanger/gitarist Darrel Laclé heeft een geweldige strot waar hij alle kanten mee op kan en gaat! Tijdens het nummer “Scarlet Skies” speelde hij nog even de sterren van de hemel op zijn double neck en voor de volledigheid gooide hij er nog even een slide overheen. Ik zeg ga die band zien, je gaat er geen spijt van krijgen.
Daarna was het de beurt aan AC Angry om het publiek van z’n kruk af te krijgen. Voor ons hoefden deze rockers uit Detroit weinig moeite te doen, wij stonden er gewoon nog. Inderdaad Detroit was nog steeds rock city, heerlijke  nummers waarvan de refreins lekker mee te zingen waren en waar je dus ook heerlijk op los  kunt gaan, het werd gelijk al een feestje!


Op ons gedrag werden we ook vrijwel direct al aangesproken door Alan Costa, de frontman van de band, die het dus ook zeer waardeerde dat we zo lekker meededen met de muziek. Voor de liefhebbers van straight-forward rock ‘n roll met invloeden van 80’s metal die ook nog eens van een feestje houden is dit toch wel weer een aanradertje.

Oke, het was tijd voor Warrior Soul, de band waar schijnbaar vrijwel iedereen z’n energie voor had bewaard.
En ja deze band weet ook echt van aanpakken geen half werk dus en dat hebben sommige daar ook geweten.


Van heerlijke klassiekers zoals “Love Destruction”, ”Love Is A Drug” en ”Rotten Soul” om er maar even een paar van te noemen, straight-forward rock ‘n’ roll straight-forward rock ‘n’ rolltot ook twee nummertjes ”Junkie Stripper” en ”A Drink For All My Friends” van z’n nieuwe nu net pas uitgekomen album Stiff Middle Finger, zoals de tour zelf ook heet.
De band line-up was ook weer anders dan de laatste keer dat we Warrior Soul in Turock, Essen Duitsland. hebben gezien, maar was zeker niet minder goed.
Ze knalden als geen ander weer hier in Eindhoven, de energie spoot er vanaf.
Frontman Kory Clarke, van origine ook uit Detroit, ging weer tekeer als een beest zoals we hem kennen. De microfoon-standaard vloog alle kanten op en ikzelf kreeg bijna de microon voor m’n harses.


Ook de andere bandleden gaven ‘em d’r weer eens flink van langs.
Echt geweldig hoe die band tekeer kan gaan en ook goed om te zien dat het publiek ook lekker los gaat als zo’n band daar staat te performen.
Heerlijk solo’s en riffs van de gitaristen Jason Austin en Rille Rundell, bassistt Danny Engstöm liet ook weinig over van z’n bass.
Voor drummer Freddie Cocker Kvarnebrink bleek dit dus de tweede keer dat hij met Warrior Soul meespeelde en dat beest sloeg zijn drumstel zowat in ook in tweeën.
Maar goed ook aan dit feestje moest een einde komen helaas…
Gelukkig, deden ze toch nog even een toegift van een paar lekkere rockers maar daarna was het toch echt afgelopen.
We kunnen niet wachten tot ze weer ergens in de buurt spelen, kijken er alweer naar uit.

Review: Marchal Nuwenhuis en Kiki Von D

Foto’s Marchal Nuwenhuis

 

Related posts

Panoptikon – Eve’s Fall – Plus Minus @ NGM CAFE , Estrado Harderwijk

livereviewer

Report: A night with Bumblefoot Live @ Podium Duycker

livereviewer

Michael Schenker’s Temple of Rock – Schaaf CityTheater Leeuwarden, 02-11-2014

livereviewer
UA-17622028-3