WEDEROM NIEUW ALBUM NEIL YOUNG & CRAZY HORSE


 

 Titel: Psychedelic Pill
Releasedatum 2CD: 26 oktober 2012

Releasedatum vinyl en blu-ray: 23 november 2012

Op 26 oktober verschijnt het nieuwe album van Neil Young & Crazy Horse getiteldPsychedelic Pill. Direct na het afronden van de goed ontvangen plaat Americana die eerder dit jaar is verschenen, is Young met Billy Talbot, Ralph Molina en Poncho Sampredo studio Audio Casablanca ingedoken om aan dit nieuwe project te werken. Het album is geproduceerd door Young, John Hanlon en Mark Humhreys. Psychedelic Pill bevat acht tracks plus een bonustrack.

 

Vanwege de lengte van de nummers – de openingstrack Driftin´ Back duurt bijna 28 minuten – wordt Psychedelic Pill uitgebracht op 2CD. Op 23 november verschijnt het album ook op 3-LP en blu-ray. Op de blu-ray zijn alle video’s behorend bij de negen tracks te bekijken. Alle songs zijn originele composities en maken samen het langst durende album ooit door de band gemaakt. Zoals de titel al doet vermoeden wordt de luisteraar meegenomen naar een, volgens Young, nieuwe dimensie.

In de videoclip van de eerste single Walk Like A Giant is geen enkel bandlid te zien, maar het is een samenraapsel van historische beelden met ondermeer Albert Einstein en de atoombom. De video duurt een kleine vijf minuten, de originele compositie die te beluisteren is op het album maar liefst zestien.
De clip kan je hier bekijken.

  

Tracklisting – Psychedelic Pill
Disc One:

01.   Driftin´ Back

02.   Psychedelic Pill

03.   Ramada Inn

04.   Born In Ontario

 

Disc Two:

01.   Twisted Road

02.   She´s Always Dancing

03.   For The Love Of Man

04.   Walk Like A Giant

 

Bonus Track:

05.   Pschydelic Pill (Alternate Mix)

Related posts

Slayer naar Into the Grave 2016!

livereviewer

TARJA – ACT 1 – EARMUSIC/EDEL – OUT NOW (DVD)

livereviewer

HELLOWEEN – My God-Given Right album trailer available!

livereviewer
UA-17622028-3