WIGELIUS – REINVENTIONS – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Anders Wigelius zong de Journey klassieker “Don’t Stop Believin” op de nationale Zweedse televisie tijdens een zangwedstrijd. Daniel Flores (ISSA, The Murder Of My Sweet, Mind’s Eye) was zodanig onder de indruk dat hij de band Wigelius opbouwde rondom Anders. Anders zelf is een echte AOR en melodic rock fan en groeide op met Richard Marx, Toto, Journey en Foreigner. Ook zong hij AOR covers in een groepje met de naam Gamblers. Met deze debuutplaat “Reinventions” wil hij de melodieuze rockfans overtuigen van zijn talent en kunnen.

 

Wigelius is:
 

Anders Wigelius – vocals
Erik Wigelius – drums
Pake Svensson – guitars
Chris “Wielbass” Pettersson – bass

REINVENTIONS
De openingstrack doet me onmiddellijk aan de bands H.E.A.T.  en Work Of Art denken. Dit komt hoofdzakelijk door de vette links met 80’s AOR en melodic rock. “Angeline” bezit dan ook een killer chorus en Anders etaleert een krachtige strot. De achtergrondzang roept zelfs herinneringen op aan Def Leppard. “Talking About Love” gaat meer de ballade richting op en hier bespeuren we massa’s toetsen en een verdwaald Def Leppard riffje. “Do You Really” bevat een meer up-tempo ritme en wordt gedragen door zalige harmonieën en uiterst melodieuze gitaren. “Next To Me” start met een gevoelige solo en daarna ontpopt Anders zich als de ideale poprock zanger. Deze jonge knaap heeft een stel gouden stembanden. Na “Angeline” krijgt “My Cassandra” ook een voorkeursbehandeling van Mr. Wigelius. Bij de aanvang van het nummer zingt Anders op een zwoele manier zoals een Richard Marx dat doet!

Met een titel als “Piece Of The Action” verwacht je uiteraard een feestje en een 80’s feest der herkenning is precies wat je krijgt! De baslijn in “Right Here, Right Now” lijkt sprekend op die beroemde bas van Alannah Myles superhit “Black Velvet”. Anders coverde vroeger “Angelina” van Richard Marx. Met het grotendeels akoestische “Love Can Be That Much” hoor je heel duidelijk wat Mr. Marx voor Anders betekend. Een super emotioneel nummer! Cassandra moet blijkbaar veel indruk gemaakt hebben op Anders want ook in “Hold On To The Love” wordt ze de hemel ingeprezen. Dit nummer draagt ook een duidelijke H.E.A.T. stempel en daar bovenop is een sterke dreunende bas te horen. Na de ultieme liefdesverklaring “There Is No Me Without You” wordt dit formidabele debuutalbum afgesloten met het vlotte “I Reach Out”.

Conclusie:
Ondanks zijn prille leeftijd van net boven de 20 jaar heeft Anders Wigelius een dijk van een debuutplaat afgeleverd. Alle nummers zijn super catchy en bevatten veel invloeden van de 80’s AOR. Ik vernoemde al de gelijkenissen met bands zoals H.E.A.T.  en Work Of Art! Als je deze bands goed vindt, moet je dit album aanschaffen. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar wat Anders op zijn tweede plaat zal brengen.

Tracklist:

 1. Angeline
 2. Talking About Love
 3. Do You Really Know
 4. Next To ME
 5. My Cassandra
 6. Piece Of The Action
 7. Too Young To Fall In Love
 8. Right Here, Right Now
 9. Love Can Be That Much
 10. Hold On To Love
 11. There Is No Me Without You
 12. I Reach Out

Score:  4,5 out of 5

Links:

Written by Rik Bauters
 

Related posts

Grand Sounds PR: Sampler – Volume 6.

livereviewer

Heavy Metal festival Very ‘Eavy viert lustrum met twee hoofdacts

livereviewer

Bodyfarm komt met album details.

livereviewer
UA-17622028-3