WOLFPAKK – CRY WOLF – AFM RECORDS/ROCK INC. – OUT NOW

WOLFPAKK – CRY WOLF – AFM RECORDS/ROCK INC. – OUT NOW

Voor vele muziekliefhebbers was het geen verrassing dat het album van all-star project WOLFPAKK een vervolg zou krijgen. Dus twee jaar later hebben Voss en Sweeney een nieuwe plaat klaar waar ze niet alleen alle songs voor hebben neergepend (uitgezonderd de cover), maar waren ze ook verantwoordelijk voor de productie, mix en zang. Ze hebben dan een paar van hun vrienden opgetrommeld om wat te helpen bij de zang en muzikanten om het muzikale aspect wat bij te kleuren. “Cry Wolf” is het resultaat van dit vriendenclubje geworden.

 

Wolfpakk is:

Michael Voss: zang en gitaar
Mark Sweeney: zang

gastmuzikanten

Zang: Amanda Somerville (Kiske/Somerville), Ralf Scheepers (Primal Fear), Göran Edman (Ex-Yngwie Malmsteen), Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell, Hardline), Doogie White (Ex-Rainbow, Michael Schenker), Tony Mills (Shy, TNT), Blaze Baley (Ex-Iron Maiden), Piet Sielck (Iron Savior), Jean-Marc Viller (Callaway)
Gitaar: Kee Marcello (Ex-Europe), Mandy Meyer (Krokus, Ex-Gotthard), Roland Grapow (Masterplan), Martin Rauber (Top4tea)
Toetsen: Don Airey (Deep Purple), Tony Carey (Ex-Rainbow)
Drum: Gereon Homann (Eat The Gun), Brian Tichy (Whitesnake /Ozzy), Hermann Rarebell (Ex-Scorpions), Roland Jahoda (Ex-Paradox, F.U.C.K.)
Bas: Mike Winkler

CRY WOLF
Het album start met typische Duits klinkende riffs in “Moonlight”. Als vervolgens de stem weerklinkt van Ralf Scheepers is het plaatje compleet. Heerlijk pompende melodieuze metal met aanstekelijke refreinen komen op je af. De scheurende solo van Krokus’ Mandy Meyer doet er nog een schepje bovenop. Dit nummer bevat een dikke knipoog naar de glorieperiode van Accept. Door het toedoen van gastzanger Johnny Gioeli klinkt “Matter Of Time” wat commerciëler. De drums zijn deze keer afkomstig van drumbeest Brian Tichy! “Dark Revelation” klinkt door zijn heviger gitaarwerk wat steviger! Denk aan Dokken tijdens hun eerste platen. De vier korte solo’s in de break zorgen voor extra vuurwerk. Romantiek in de wolvengemeenschap krijgen we met de ballade “Cold Winter”. Naast de pianoklanken van Don Airey (Deep Purple, Ozzy Osbourne) duwt de warme stem van Amanda Sommerville dit nummer naar een hoger niveau. Soundtrack-toetsen openen “Palace Of Gold”. De drie stemmen van Sweeney, Voss en Tony Mills lossen elkaar af en dit zorgt voor de nodige afwisseling. Deze track klinkt ook wat commerciëler (vooral het refrein) en de solo van Voss volgt ook hetzelfde pad. “The Beast In Me” is zoals de titel al laat vermoeden een beestige song. De riffs van Roland Grapow (ex-Helloween, Masterplan) gaan wild tekeer en worden geruggensteund door de “pounding-metal” drums van Gereon. Göran Edman zet een zeer goede vocale prestatie neer, zoals we van hem eigenlijk gewend zijn. Tijdens de lange solo laat Grapow de Helloween glorietijd herleven en zorgt ervoor dat dit één van mijn favorieten wordt.

“Wakken” is een pure arena rocker en de jongens bezingen samen met Piet Sielck hun liefde voor het metal genre. Een echte metal attack dus! Dit is een leuke meezinger waar opnieuw die Accept-feel rondhangt.  Tijdens het mid tempo “Pressure Down” is het genieten geblazen van de zinnen die Doogie White voor zijn rekening neemt. De geest van de oude Dokken weerklinkt in het gitaargeluid. Hierna volgt een leuke bewerking van Rainbow’s “Run With The Wolf”. Een leuk gegeven is dat Tony Carey net als op het origineel de toetsen bespeelt! Het lange epische “Cry Wolf” is groots en springt er qua compositie fel uit! Een rustige intro met semi-akoestische gitaar en gesproken gedeelte creëert een bepaald sfeertje! De gitaarsound is deze keer afkomstig van Kee Marcello (ex-Europe). Op zang worden de beide heren deze keer bijgestaan door Blaze Bayley (ex-Iron Maiden, Wolfsbane) en hij doet het meer dan behoorlijk! “Kid Raw” is een party rocker waarbij we Herman Rarebell (ex-Scorpions) aantreffen achter de drumkit. Dit lichtjes kwaad klinkend nummer besluit dit aangenaam album.

Conclusie:
Deze tweede langspeler van Voss en Sweeney zal zeker in goede aarde vallen bij liefhebbers van traditionele metal waarbij het geluid aanleunt bij oude legendes zoals Accept en Dokken. Het gebruik van verschillende gastzangers is hier ook een pluspunt en zorgt voor de nodige afwisseling. Een plaat die geen hoogstaande speltechniek of spitsvondige composities bevat, maar waarbij je geen seconde verveling zult ervaren.

Score: 3,75 out of 5

Tracklist:

 1. Moonlight
 2. A Matter Of Time
 3. Dark Revelation
 4. Cold Winter
 5. Palace Of Gold
 6. The Beast In Me
 7. Wakken
 8. Pressure Down
 9. Run With The Wolf
 10. Cry Wolf
 11. Kid Raw (bonus track)

Links:

www.wolfpakk.net
www.rockinc.nl/

 Tekst Rik Bauters

Related posts

Metal Blade to release FATES WARNING classics ‘Night On Bröcken’ and ‘The Spectre Within’ on gatefold vinyl!

livereviewer

SANDSTONE – DELTA VIRIDIAN -LIMB MUSIC – OUT NOW

livereviewer

Kataklysm released tourvideo voor MTV Headbangers Ball Tour !

LiveReviewer
UA-17622028-3